aleksandra.

Александра Мириќ

Србија , р. 1979

BIO:

Александра Мириќ е архитект-конзеватор. Валоризацијата на градителското наследство го проучувала на универзитетот во Прованса, Франција.
Со докторат по архитектура се стекнала на универзитетот во Ниш, Србија а со докторат по археологија на универзитетот Лион 2 во Франција. Како самостоен истражувач е посветена на проучувањето, презентацијата и промоцијата на светското културно наследство и локалните традиции, добитник е на бројни награди за придонес во развојот на науката и културата.
Со самостојни изложби се претставила во Ниш, (2010, 2015, 2018, 2019), Ќуприја (2018), Париз (2017), Скопје (2017) и учествувала во повеќе десетици групни изложби и меѓународни ликовни колонии. Нејзините слики се наоѓаат во приватни и јавни збирки во Србија и во странство. На единствениот ликовен конкурс посветен на надреализмот “Во чест на Матиќ”, нејзината слика “Светците што маршираат” е наградена во 2017 година со прва награда.

Добрите вести доаѓаат од југ
Акрилик
Контактирајте нè за цена
Полет
Акрилик
Нема на залиха
Род
Акрилик
Нема на залиха
Опасна мачка и страшна риба
Акрилик
Нема на залиха
Bonjour
Акрилик
Нема на залиха
Една мачка јуначка
Акрилик
Нема на залиха

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Добрите вести доаѓаат од југ
Акрилик
Контактирајте нè за цена
Полет
Акрилик
Нема на залиха
Род
Акрилик
Нема на залиха
Опасна мачка и страшна риба
Акрилик
Нема на залиха
Bonjour
Акрилик
Нема на залиха
Една мачка јуначка
Акрилик
Нема на залиха

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Слични автори

Сашо Блажески-Блажес
Сашо Блажески-Блажес
Македонија
Страхил Петровски
Страхил Петровски
Македонија
Александра Мириќ
Александра Мириќ
Србија
Андријана Мациев
Андријана Мациев
Македонија
Благојче Наумоски-Бане
Благојче Наумоски-Бане
Македонија
Валентина Илијевска
Валентина Илијевска
Македонија
Лидија Пачемска Џонс
Лидија Пачемска Џонс
Македонија
Павлина Спасова
Павлина Спасова
Македонија
Татјана Манева
Татјана Манева
Македонија
Наташа Петејчук
Наташа Петејчук
Црна Гора
Михаил Корубин
Михаил Корубин
Македонија
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Сите дела на нашиот сајт

  • Сите
  • Акрилик
  • Икона
  • Комбинирана техника
  • Масло
  • Принт
  • Скулптура
  • Филигран
  • Цртеж