andrijana-maciev

Андријана Мациев

Македонија , р. 1980

BIO:

Андријана Мациев (1980-2022)
Андријана Мациев е родена 1980 година во Скопје.
Средно образование завршува во Училиштето за применета уметност “Лазар Личеноски” во Скопје, а дипломира на Факултетот за Ликовни уметности на одделот графика во класата на проф. Димитар Малиданов. Член е на Друштвото на ликовни уметници на Македонија, член на здружението Широка Стаза од Земун. Изложува самостојно околу 30-тина изложби и учествува на повеќе од 100-тина групни изложби и манифестации во Македонија и надвор од државата.
Добитник на повеќе награди:
2007-Избор на новогодишна честитка при Факултетот за ликовни Уметности, Скопје
2008-Прва награда од Фондацијата Драгутин Аврамовски-Гуте
2009-Награда на Универзитетската библиотека Св. Климент Охридски, Скопје
2010-Награда за посебен придонес во уметноста на графиката, Chamalieres, 8 Mondial de L Estampre et de la Gravure Orginale Triennale de Chamalieres
Самостојни изложби:
2009-Белград, мал формат, Библиотека Св. Сава
2010-Скопје, Светски ден во борбата против ракот КИЦ
2010-Скопје, МКЦ, Проект изложба “Звуците на чаршијата”
2012-Скопје, Кафе Ли, КО-РА, Скопје
2013-Прилеп, Галерија “Марко Цепенков”
2014-Скопје, Карпошово лето
2016-Скопје, Галерија Бада бум, Кавадарци-Дом на културата “Иван Мазов-Климе”, Гевгелија-Галерија Амам, Белград-Галерија Богиќ
2017-Софија, КИЦ на Р.Македонија, Скопје-Дом на културата Илинден, Скопје, НЛП Бизнис центар Прилеп, Галерија “Борко Лазески”, Кочани, НУЦК “Бели мугри”, Демир Капија, Музеј галерија Струмица, НУЦК ”Антон Панов”, Сарасота, УСА, Art and Cultural Aliance
2018-НУ Центар за култура Крива Паланка, Куманово, Музеј Куманово, Уметничка галерија
2019- Кавадарци, Дом на културата “Иван Мазов-Климе”, Музеј на град Неготино, Дом на култура Радовиш
2021- Куманово, НУЦК, “Трајко Прокопиев”

Од циклусот-Животот во боја 5
Комбинирана техника
Контактирајте нè за цена
Од циклусот-Шарени вибрации 23
Акрилик
МКД контактирајте нè за цена
Од циклусот-Шарени вибрации 22
Акрилик
МКД контактирајте нè за цена
Од циклусот-Шарени вибрации 11
Акрилик
Нема на залиха
Од циклусот-Шарени вибрации 17
Акрилик
Продадено
Од циклусот-Шарени вибрации 16
Акрилик
Продадено
Од циклусот-Шарени вибрации 3
Од циклусот-Шарени вибрации 15
Акрилик
Нема на залиха
Од циклусот-Шарени вибрации 13
Акрилик
Нема на залиха
Од циклусот-Женски приказни 6
Акрилик
Контактирајте не за цена
Од циклусот-Шарени вибрации 1
Акрилик
Нема на залиха
Од циклусот-Шарени вибрации 4
Акрилик
Продадено дело
Од циклусот-Шарени вибрации 7
Акрилик
Продадено дело
Од циклусот-Шарени вибрации 8
Акрилик
Продадено
Од циклусот-Шарени вибрации 5
Акрилик
МКД контактирајте нè за цена
Од циклусот-Женски приказни 1
Акрилик
Контактирајте нè за цена
Од циклусот-Шарени вибрации 20
Акрилик
Нема на залиха
Од циклусот-Шарени вибрации 19
Акрилик
Нема на залиха
Алиса во земјата на чудата
Акрилик
Нема на залиха
Магија 2
Акрилик
Нема на залиха

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

 

Од циклусот-Животот во боја 5
Комбинирана техника
Контактирајте нè за цена
Од циклусот-Шарени вибрации 23
Акрилик
МКД контактирајте нè за цена
Од циклусот-Шарени вибрации 22
Акрилик
МКД контактирајте нè за цена
Од циклусот-Шарени вибрации 11
Акрилик
Нема на залиха
Од циклусот-Шарени вибрации 17
Акрилик
Продадено
Од циклусот-Шарени вибрации 16
Акрилик
Продадено
Од циклусот-Шарени вибрации 3
Од циклусот-Шарени вибрации 15
Акрилик
Нема на залиха
Од циклусот-Шарени вибрации 13
Акрилик
Нема на залиха
Од циклусот-Женски приказни 6
Акрилик
Контактирајте не за цена
Од циклусот-Шарени вибрации 1
Акрилик
Нема на залиха
Од циклусот-Шарени вибрации 4
Акрилик
Продадено дело
Од циклусот-Шарени вибрации 7
Акрилик
Продадено дело
Од циклусот-Шарени вибрации 8
Акрилик
Продадено
Од циклусот-Шарени вибрации 5
Акрилик
МКД контактирајте нè за цена
Од циклусот-Женски приказни 1
Акрилик
Контактирајте нè за цена
Од циклусот-Шарени вибрации 20
Акрилик
Нема на залиха
Од циклусот-Шарени вибрации 19
Акрилик
Нема на залиха
Алиса во земјата на чудата
Акрилик
Нема на залиха
Магија 2
Акрилик
Нема на залиха

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Слични автори

Сашо Блажески-Блажес
Сашо Блажески-Блажес
Македонија
Страхил Петровски
Страхил Петровски
Македонија
Андријана Мациев
Андријана Мациев
Македонија
Александра Мириќ
Александра Мириќ
Србија
Благојче Наумоски-Бане
Благојче Наумоски-Бане
Македонија
Валентина Илијевска
Валентина Илијевска
Македонија
Лидија Пачемска Џонс
Лидија Пачемска Џонс
Македонија
Павлина Спасова
Павлина Спасова
Македонија
Татјана Манева
Татјана Манева
Македонија
Наташа Петејчук
Наташа Петејчук
Црна Гора
Михаил Корубин
Михаил Корубин
Македонија
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Сите дела од Андријана Мациев

Сите дела на нашиот сајт

  • Сите
  • Акрилик
  • Икона
  • Комбинирана техника
  • Масло
  • Принт
  • Скулптура
  • Филигран
  • Цртеж