blagojce naumoski-bane

Благојче Наумоски-Бане

Македонија , р. 1985

BIO:

Благојче Наумовски-Бане е роден 1985 г. во Кичево. Дипломира на Факултетот за ликовни уметности во Скопје, на педагошкиот отсек сликарство во класата на проф. Рубенс Корубин. Мaгистирирa од областа на сликарството во класата на проф. Јован Шумковски. Од 2012 г. работи како асистент на Факултетот за Арт и Дизајн на Европскиот Универзитет во Скопје, а од 2016г. станува доцент на истиот факултет. Изложувал во Берлин, Њу Јорк, Отава, Љубљана, Париз, Прага, Виена, Хаифа, Приштина.

Трансформации
Акрилик
Контактирајте нè за цена
Од циклусот-Пукнатини
Комбинирана техника
Нема на залиха

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Трансформации
Акрилик
Контактирајте нè за цена
Од циклусот-Пукнатини
Комбинирана техника
Нема на залиха

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Слични автори

Сашо Блажески-Блажес
Сашо Блажески-Блажес
Македонија
Страхил Петровски
Страхил Петровски
Македонија
Александра Мириќ
Александра Мириќ
Србија
Андријана Мациев
Андријана Мациев
Македонија
Благојче Наумоски-Бане
Благојче Наумоски-Бане
Македонија
Валентина Илијевска
Валентина Илијевска
Македонија
Лидија Пачемска Џонс
Лидија Пачемска Џонс
Македонија
Павлина Спасова
Павлина Спасова
Македонија
Татјана Манева
Татјана Манева
Македонија
Наташа Петејчук
Наташа Петејчук
Црна Гора
Михаил Корубин
Михаил Корубин
Македонија
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Сите дела на нашиот сајт

  • Сите
  • Акрилик
  • Икона
  • Комбинирана техника
  • Масло
  • Принт
  • Скулптура
  • Филигран
  • Цртеж