boro-arsovski-babata

Боро Арсовски-Бабата

Маедонија , р. 1952

BIO:

Роден е на 20.08.1952 год. во село Страцин, Р.Македонија.
Почнал да слика од 1969 год. како сликар наивец. Од 1971 год. неговите дела се изложуваат на преку 100 меѓународни изложби, салони, биеналиња во повеќе држави. Учествувал на преку 20 меѓународни ликовни колонии на наива: Словенија, Србија, Хрватска, Босна и Херцеговина и мн. други. Неговите дела се наоѓаат во голем број приватни колекции, галерии и музеи ширум светот: Италија, Франција, Швајцарија, Германија, Холандија, Англија, Канада, Белгија, Русија, САД.

Трите бардака
Масло
МКД контактирајте нè за цена

Трите бардака
Масло
МКД контактирајте нè за цена

Слични автори

Драгутин Аврамовски-Гуте
Драгутин Аврамовски-Гуте
Македонија
Рубенс Корубин
Рубенс Корубин
Македонија
Миле Корубин
Миле Корубин
Македонија
Коле Манев
Коле Манев
Македонија
Александар Ивановски Карадаре
Александар Ивановски-Карадаре
Македонија
Ана Темкова
Ана Темкова
Македонија
Јовица Мијалковиќ
Јовица Мијалковиќ
Македонија
Доне Милјановски
Доне Милјановски
Македонија
Жарко Башески
Жарко Башески
Македонија
Свето Манев
Свето Манев
Македонија
Благоја Николовски
Благоја Николовски
Македонија
Трајче Јанчевски
Трајче Јанчевски
Македонија
Стефан Хаџи-Николов
Стефан Хаџи-Николов
Македонија
Тони Чатлески
Тони Чатлески
Македонија
Ванчо Јаков
Ванчо Јаков
Македонија
Вангел Коџоман
Вангел Коџоман
Македонија
Борислав Траиковски
Борислав Траиковски
Македонија
Маја Стефановска
Маја Стефановска
Македонија
Димитар Манев
Димитар Манев
Македонија
Иван Велков
Иван Велков
Македонија
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Сите дела од Боро Арсовски-Бабата

Сите дела на нашиот сајт

  • Сите
  • Акрилик
  • Икона
  • Комбинирана техника
  • Масло
  • Принт
  • Скулптура
  • Филигран
  • Цртеж