danco-kalcev

Данчо Кал`чев

Македонија , р. 1957

BIO:

Данчо Кал’чев
Роден 1957 во Скопје.
Во 1977 година се запишува на Педагошка Академија “Св. Климент Охридски” во класа на познатиот македонски надреалист С. Куновски, a во 1979 завршува во класата на сликарoт Ванчо Ѓеорѓиевски. Со отворањето на Факултетот за ликовни уметности во Скопје се запишува во 1980 година на отсекот сликарство во класата на Димитар Кондовски, Член на ДЛУМ од 1984 год. Зад себе има голем број самостојни и групни изложби во земјата и странство.

Ваза со цвеќе-Сончогледи
Масло
Контактирајте нè за цена
Ваза со цвеќе 5
Масло
контактирајте нè за цена
Ваза со цвеќе 3
Масло
МКД 37,000
Ваза со цвеќе 4
Масло
контактирајте нè за цена
Мртва природа 5
Масло
МКД 37,000
Мртва природа 4
Масло
Нема на залиха
Мртва природа 3
Масло
Нема на залиха
Мртва природа 1
Масло
Нема на залиха
Мртва природа 2
Масло
Нема на залиха
Ваза со цвеќе
Масло
Нема на залиха
Цвеќе 2
Масло
Нема на залиха
Ваза со цвеќе 2
Масло
Нема на залиха

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

 

Ваза со цвеќе-Сончогледи
Масло
Контактирајте нè за цена
Ваза со цвеќе 3
Масло
МКД 37,000
Ваза со цвеќе 4
Масло
контактирајте нè за цена
Ваза со цвеќе 5
Масло
контактирајте нè за цена
Мртва природа 5
Масло
МКД 37,000
Мртва природа 4
Масло
Нема на залиха
Мртва природа 3
Масло
Нема на залиха
Мртва природа 1
Масло
Нема на залиха
Мртва природа 2
Масло
Нема на залиха
Ваза со цвеќе
Масло
Нема на залиха
Цвеќе 2
Масло
Нема на залиха
Ваза со цвеќе 2
Масло
Нема на залиха

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Слични автори

Рубенс Корубин
Рубенс Корубин
Македонија
Ана Темкова
Ана Темкова
Македонија
Трајче Јанчевски
Трајче Јанчевски
Македонија
Коле Манев
Коле Манев
Македонија
Александар Ивановски Карадаре
Александар Ивановски Карадаре
Македонија
Благоја Николовски
Благоја Николовски
Македонија
Жарко Башески
Жарко Башески
Македонија
Томо Шијак
Томо Шијак
Македонија
Стефан Хаџи-Николов
Стефан Хаџи-Николов
Македонија
Данчо Кал`чев
Данчо Кал`чев
Македонија
Тони Чатлески
Тони Чатлески
Македонија
Доне Милјановски
Доне Милјановски
Македонија
Ванчо Јаков
Ванчо Јаков
Македонија
Иван Велков
Иван Велков
Македонија
Вангел Коџоман
Вангел Коџоман
Македонија
Борислав Траиковски
Борислав Траиковски
Македонија
Вељо Ташовски
Вељо Ташовски
Македонија
Маја Стефановска
Маја Стефановска
Македонија
Јовица Мијалковиќ
Јовица Мијалковиќ
Македонија
Миле Корубин
Миле Корубин
Македонија
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Сите дела на нашиот сајт

  • Сите
  • Акрилик
  • Икона
  • Комбинирана техника
  • Масло
  • Принт
  • Скулптура
  • Филигран
  • Цртеж