darko-dukovski.

Дарко Дуковски

Македонија , р. 1979

BIO:

Дарко Дуковски е роден 1979 година во Скопје, Македонија.
2003 - Завршил постдипломски студии на Факултетот за ликовни уметности во Скопје, на отсекот-скулптура, во класата на професорот Бранко Конески.
Самостојни изложби:
2002 – КИЦ, Скопје,
2003 – КИЦ, Скопје
2001 – Музеј, Битола
2001 – Музеј, Охрид
2014 – МС-Галерија, Њујорк
Награди:
2003 - „Вангел Коџоман“ годишна изложба на КИЦ, Македонија
2000 – На биенале „ Una skultura per Atina “ - Италија
Тимска работа:
2001 – „Делфини“, Тасос, Грција (H:4m), мермер
2003 – „ Tijaenis “, Грција (В:2,5м) мермер
2005 – „Кафеава мечка на среќата“ -Битола – Пелистер, Р.Македонија
2006 – Мермерни столбови во „Богородица црква“, Р.Македонија (H:10m)
2007 – “Бик”, Скопје, Р.Македонија (В:2м, Д:4м), бронза
2008 – „Чистач на кондури“, Плоштад Македонија, Скопје, Р. Македонија (природна големина), бронза
2009 – „Градска плажа“, покрај реката Вардар, Скопје, Р. Македонија (природна големина), бронза
2010 – „Лавови“ на мостот Гоце Делчев, Р.Македонија (H:5m), бронза
2011 – Длабок релјеф, постамент на скулптурата „Лавови“, Скопје, Р. Македонија (L:40m), бронза
2011-2012 – Фонтана „Житие на Св.Никола“, Скопје, Р. Македонија (В:12м), мермер
2012 – „Властимир Николовски“, Мостот на уметноста, Скопје, Р. Македонија (природна големина), бронза
2012 – „Димитар Пандилов“, Мостот на уметноста, Скопје, Р. Македонија (природна големина), бронза
2012 – „Св. Никола“ Фонтана скулптура, Скопје, Р. Македонија (В: 3м), бронза
2013-2014 – „Васил Чакаларов“, коњаник, Скопје, Р. Македонија (В: 6,5 м), бронза
2014 – „Каран“, Мост- „Око“, Скопје, Р. Македонија (природна големина), бронза
2014 – „Пердика“, Мост- „Око“, Скопје, Р. Македонија (природна големина), бронза

АТ
Скулптура
Нема на залиха
Бик
Скулптура
Нема на залиха

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

АТ
Скулптура
Нема на залиха
Бик
Скулптура
Нема на залиха

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Слични автори

Драгутин Аврамовски-Гуте
Драгутин Аврамовски-Гуте
Македонија
Рубенс Корубин
Рубенс Корубин
Македонија
Миле Корубин
Миле Корубин
Македонија
Коле Манев
Коле Манев
Македонија
Александар Ивановски Карадаре
Александар Ивановски-Карадаре
Македонија
Ана Темкова
Ана Темкова
Македонија
Јовица Мијалковиќ
Јовица Мијалковиќ
Македонија
Доне Милјановски
Доне Милјановски
Македонија
Жарко Башески
Жарко Башески
Македонија
Свето Манев
Свето Манев
Македонија
Благоја Николовски
Благоја Николовски
Македонија
Трајче Јанчевски
Трајче Јанчевски
Македонија
Стефан Хаџи-Николов
Стефан Хаџи-Николов
Македонија
Тони Чатлески
Тони Чатлески
Македонија
Ванчо Јаков
Ванчо Јаков
Македонија
Вангел Коџоман
Вангел Коџоман
Македонија
Борислав Траиковски
Борислав Траиковски
Македонија
Маја Стефановска
Маја Стефановска
Македонија
Димитар Манев
Димитар Манев
Македонија
Иван Велков
Иван Велков
Македонија
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Сите дела на нашиот сајт

  • Сите
  • Акрилик
  • Икона
  • Комбинирана техника
  • Масло
  • Принт
  • Скулптура
  • Филигран
  • Цртеж