dushan-georgievski

Душан Георгиевски

Македонија , р. 1964

BIO:

Душан Георгиевски
Душан Георгиевски е роден 1964 година во Скопје, Р. Македонија.
Дипломира на Факултетот за Ликовни Уметности во Скопје 1994 година.
Досега имал 33 групни и повеќе самостојни изложби, кои се на релација Македонија-Кувајт поради неговиот тамошен долгогодишен престој, а неговото творештво покрај Кувајт било претставено и во Турција.
Групна изложба на Македонски млади уметници во Стразбур-Франција 1994 година.
Прва самостојна изложба во Музејот на град Скопје 1995 година.
Изложба во МИЛС-(клуб на дипломатите) во Скопје 1996 година.
Групна изложба на Македонски уметници во Ghadir Gallery во Кувајт, 1997 година.
Самостојна изложба во Boushahry Gallery во Кувајт 1998 година.
Самостојна изложба во Куќата на уметноста во Кувајт 2001. Изложбата беше под патронат и отворена од Нејзиното Височество Шеиката Хиса Саад Ал-Сабах.
Самостојна изложба во Музејот на град Скопје 2004 година.
Изложба во Францускиот Културен Центар во Скопје 2006 година.
Изложба “Звуците на Белите мугри” во Струга 2006 година.
Самостојна изложба во Францускиот Културен Центар во Скопје 2008 година.
Самостојна изложба во TUYAP EXPO во Истанбул 2009
Самостојна изложба во Францускиот Културен Центар во Скопје 2011 година.
Самостојна изложба во Национална Галерија на Македонија, Мала станица 2012 година.
Самостојна изложба во Порта Македонија-2023 година.

Патување
Акрилик
Нема на залиха

Патување
Акрилик
Нема на залиха

Слични автори

Драгутин Аврамовски-Гуте
Драгутин Аврамовски-Гуте
Македонија
Рубенс Корубин
Рубенс Корубин
Македонија
Миле Корубин
Миле Корубин
Македонија
Коле Манев
Коле Манев
Македонија
Александар Ивановски Карадаре
Александар Ивановски-Карадаре
Македонија
Ана Темкова
Ана Темкова
Македонија
Јовица Мијалковиќ
Јовица Мијалковиќ
Македонија
Доне Милјановски
Доне Милјановски
Македонија
Жарко Башески
Жарко Башески
Македонија
Свето Манев
Свето Манев
Македонија
Благоја Николовски
Благоја Николовски
Македонија
Трајче Јанчевски
Трајче Јанчевски
Македонија
Стефан Хаџи-Николов
Стефан Хаџи-Николов
Македонија
Тони Чатлески
Тони Чатлески
Македонија
Ванчо Јаков
Ванчо Јаков
Македонија
Вангел Коџоман
Вангел Коџоман
Македонија
Борислав Траиковски
Борислав Траиковски
Македонија
Маја Стефановска
Маја Стефановска
Македонија
Димитар Манев
Димитар Манев
Македонија
Иван Велков
Иван Велков
Македонија
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Сите дела од Душан Георгиевски

Сите дела на нашиот сајт

  • Сите
  • Акрилик
  • Икона
  • Комбинирана техника
  • Масло
  • Принт
  • Скулптура
  • Филигран
  • Цртеж