gordana vincic

Гордана Винчиќ

Македонија , р. 1971

BIO:

Гордана Винчиќ е родена 1971 во Скопје, Македонија.
Винчиќ професионално се бави како ликовен уметник повеќе од 15 години.
Зад себе има реализирано голем број самостојни изложби, меѓу кои една од позначајните е изложбата “Transitions” во музејот на “Пушкинска 10” во Санкт Петерсбург во 2015 година. Таа има изложувано дела, како самостојно така и заедно со својата сестра во Русија, Франција, Шведска, Англија и Македонија.
Поради големото искуство и знаење во доменот на социјалната работа и политика, Винчиќ заедно со Шведските власти има одржано преку 300 визуелно-иновативни ликовни работилници. Исто така се потпишува и како организатор на голем број семинари во Шведска за лидерство, каде што основните алатки се токму нејзините уметнички дела. Големо влијание врз работата на Винчиќ имала нејзината мајка која како уметник и историчар на уметноста уште од најрана возраст и ги всадила тајните на сликарството. Свој дел во сликарскиот универзум на Винчиќ има и нејзиниот татко, кој е прва генерација археолози во Македонија, а во 2021 година ја издава и книгата “Тој и Јас “ посветена на нејзиниот татко. Уметничките дела на Винчиќ се наративни, проткаени со длабок мистицизам, носталгија и надреална симболика. Таа сака да го испровоцира набљудувачот да размислува и да ја истражува мистиката на животот, митологијата и симболизмот со цел да се постигне повисоко ниво на свесност, знаење, среќа.

Од циклусот-Идентитети 2
Акрилик
Контактирајте нè за цена
Од циклусот-Шепоти на потсвеста 6
Комбинирана техника
Контактирајте нè за цена
Од циклусот-Мечти 5
Комбинирана техника
Контактирајте нè за цена
Од циклусот-Мечти 3
Комбинирана техника
Нема на залиха
Од циклусот-Мечти 4
Комбинирана техника
Нема на залиха
Од циклусот-Шепоти на потсвеста 4
Комбинирана техника
Нема на залиха
Од циклусот-Шепоти на потсвеста 1
Комбинирана техника
Нема на залиха
Од циклусот-Шепоти на потсвеста 2
Комбинирана техника
Продадено
Од циклусот-Шепоти на потсвеста 3
Комбинирана техника
Нема на залиха
Кога сирените молчат
Акрилик
Нема на залиха
Од циклусот-Идентитети
Акрилик
Контактирајте нè за цена
Љубовни сеќавања
Акрилик
МКД контактирајте нè за цена
Од циклусот-Мечти 1
Комбинирана техника
Од циклусот-Мечти 2
Комбинирана техника

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Од циклусот-Идентитети 2
Акрилик
Контактирајте нè за цена
Од циклусот-Шепоти на потсвеста 6
Комбинирана техника
Контактирајте нè за цена
Од циклусот-Мечти 5
Комбинирана техника
Контактирајте нè за цена
Од циклусот-Мечти 3
Комбинирана техника
Нема на залиха
Од циклусот-Мечти 4
Комбинирана техника
Нема на залиха
Од циклусот-Шепоти на потсвеста 4
Комбинирана техника
Нема на залиха
Од циклусот-Шепоти на потсвеста 1
Комбинирана техника
Нема на залиха
Од циклусот-Шепоти на потсвеста 2
Комбинирана техника
Продадено
Од циклусот-Шепоти на потсвеста 3
Комбинирана техника
Нема на залиха
Кога сирените молчат
Акрилик
Нема на залиха
Љубовни сеќавања
Акрилик
МКД контактирајте нè за цена
Од циклусот-Идентитети
Акрилик
Контактирајте нè за цена
Од циклусот-Мечти 1
Комбинирана техника
Од циклусот-Мечти 2
Комбинирана техника

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Слични автори

Драгутин Аврамовски-Гуте
Драгутин Аврамовски-Гуте
Македонија
Рубенс Корубин
Рубенс Корубин
Македонија
Миле Корубин
Миле Корубин
Македонија
Коле Манев
Коле Манев
Македонија
Александар Ивановски Карадаре
Александар Ивановски-Карадаре
Македонија
Ана Темкова
Ана Темкова
Македонија
Јовица Мијалковиќ
Јовица Мијалковиќ
Македонија
Доне Милјановски
Доне Милјановски
Македонија
Жарко Башески
Жарко Башески
Македонија
Свето Манев
Свето Манев
Македонија
Благоја Николовски
Благоја Николовски
Македонија
Трајче Јанчевски
Трајче Јанчевски
Македонија
Стефан Хаџи-Николов
Стефан Хаџи-Николов
Македонија
Тони Чатлески
Тони Чатлески
Македонија
Ванчо Јаков
Ванчо Јаков
Македонија
Вангел Коџоман
Вангел Коџоман
Македонија
Борислав Траиковски
Борислав Траиковски
Македонија
Маја Стефановска
Маја Стефановска
Македонија
Димитар Манев
Димитар Манев
Македонија
Иван Велков
Иван Велков
Македонија
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Сите дела на нашиот сајт

  • Сите
  • Акрилик
  • Икона
  • Комбинирана техника
  • Масло
  • Принт
  • Скулптура
  • Филигран
  • Цртеж