јовица мијалковиќ

Јовица Мијалковиќ

Македонија , р. 1952

BIO:

Јовица Мијалковиќ
Роден 1952 година во Белград. 1980 година дипломирал на Архитектонскиот факултет во Скопје, а магистрирал во 2014.
Бил професор на Academia Italiana Скопје и Европскиот универзитет во Р.Македонија. Член на ДЛУМ од 1997 година.
Награди:
2001-ДЛУМ, Откупна награда за графика “Климент Охридски”
2004-ДЛУМ, Голема годишна награда за графика “Климент Охридски”
2005-ДЛУМ, Откупна награда за цртеж “Климент Охридски”
2015-ДЛУМ, Прва награда за експериментален цртеж
Самостојни изложби:
2017-Кичево, Центар за култура Кочо Рацин, “Со душа во камен”
2015-Кичево, “Актерија”-Ad acta
2015-Скопје, Галерија КО-РА, цртежи “Актерија”
2014-Кичево, Цртежи “Зад стаклото”
2014-Скопје, Музеј на град Скопје-Отворено графичко арт студио “Секвенци”
2010-Скопје, “Со линија и точка”, Национална галерија на Македонија, објект Мала станица
2009-Скопје, “Март во Мај”, Галерија ЦК
2004-Скопје, “Дојди, седи, види”, Арт-Кафе,
2004-Скопје, ”Со линија допри до небото”, ДЛУМ
2001-Абу Даби (Соединетите Арапски Емирати), Поло клуб “Гантуд”
1998-Прилеп, Центар за култура, “Марко Цепенков”
1998-Скопје, Компјутерска графика, ДЛУМ

Од циклусот-Со линија допри до небото 7
Комбинирана техника
Контактирајте нè за цена
Од циклусот- Музичари 2
Скулптура
МКД 5000
Iron beauty
Скулптура
МКД 5,000
Од циклусот-Со линија допри до небото 5
Комбинирана техника
Нема на залиха
Од циклусот-Со линија допри до небото-3
Комбинирана техника
Нема на залиха
Со линија допри го небото 2
Комбинирана техника
Нема на залиха
Од циклусот-Со линија допри до небото-1
Комбинирана техника
Нема на залиха
Од циклусот-Со линија допри до небото 8
Комбинирана техника
Нема на залиха
Од циклусот-Музичари 3
Скулптура
Контактирајте нè за цена
Од циклусот- Музичари 4
Скулптура
Контактирајте нè за цена
Патникот 2
Скулптура
Нема на залиха
Балерина 2
Скулптура
Контактирајте нè за цена
Од циклусот- Музичари 1
Скулптура
Нема на залиха
Џентлмен
Скулптура
Нема на залиха

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Од циклусот-Со линија допри до небото 7
Комбинирана техника
Контактирајте нè за цена
Од циклусот- Музичари 2
Скулптура
МКД 5000
Iron beauty
Скулптура
МКД 5,000
Од циклусот-Со линија допри до небото 5
Комбинирана техника
Нема на залиха
Од циклусот-Со линија допри до небото-3
Комбинирана техника
Нема на залиха
Со линија допри го небото 2
Комбинирана техника
Нема на залиха
Од циклусот-Со линија допри до небото-1
Комбинирана техника
Нема на залиха
Од циклусот-Со линија допри до небото 8
Комбинирана техника
Нема на залиха
Од циклусот-Музичари 3
Скулптура
Контактирајте нè за цена
Од циклусот- Музичари 4
Скулптура
Контактирајте нè за цена
Патникот 2
Скулптура
Нема на залиха
Балерина 2
Скулптура
Контактирајте нè за цена
Од циклусот- Музичари 1
Скулптура
Нема на залиха
Џентлмен
Скулптура
Нема на залиха

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Слични автори

Рубенс Корубин
Рубенс Корубин
Македонија
Миле Корубин
Миле Корубин
Македонија
Драгутин Аврамовски-Гуте
Драгутин Аврамовски-Гуте
Македонија
Александар Ивановски Карадаре
Александар Ивановски-Карадаре
Македонија
Стефан Хаџи-Николов
Стефан Хаџи-Николов
Македонија
Доне Милјановски
Доне Милјановски
Македонија
Коле Манев
Коле Манев
Македонија
Ана Темкова
Ана Темкова
Македонија
Јовица Мијалковиќ
Јовица Мијалковиќ
Македонија
Жарко Башески
Жарко Башески
Македонија
Свето Манев
Свето Манев
Македонија
Благоја Николовски
Благоја Николовски
Македонија
Ванчо Ѓорѓиевски
Ванчо Ѓорѓиевски
Македонија
Трајче Јанчевски
Трајче Јанчевски
Македонија
Тони Чатлески
Тони Чатлески
Македонија
Вангел Коџоман
Вангел Коџоман
Македонија
Борислав Траиковски
Борислав Траиковски
Македонија
Маја Стефановска
Маја Стефановска
Македонија
Иван Велков
Иван Велков
Македонија
Данчо Кал`чев
Данчо Кал`чев
Македонија
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Сите дела на нашиот сајт

  • Сите
  • Акрилик
  • Икона
  • Комбинирана техника
  • Масло
  • Принт
  • Скулптура
  • Филигран
  • Цртеж