lidija-pachemska

Лидија Пачемска Џонс

Македонија , р. 1977

BIO:

Лидија Пачемска е родена 1977 година во Берово, Македонија.
Лидија Пачемска интерес за уметност и дизајн има уште од најрана возраст. Како дизајнер на мебел, се одлучува за оваа област бидејќи има повеќе простор за нејзината уметност, дозволувајќи му на изразувањето да ја спои хармонијата помеѓу дизајнот и неговата околина.
Во нејзините уметнички дела таа ужива во чистотата на бојата, на линијата, балансирајќи го односот на едната боја со другата, а истовремено балансирајќи го и целокупниот дизајн, линијата и формата, приспособувајќи ја техниката според чувството што ја следи. Во последните 12 години откако почна да ги изложува своите дела, целокупните нејзини уметнички дела се состојат од 3 серии: Urban birds, Shadows and Fairy forest.
Била дел од многу групни и самостојни изложби во Македонија, Италија, Црна Гора, Хрватска, Бугарија, Малезија, Шпанија, Шведска и Велс-Велика Британија.
Во опусот на нејзината работа, покрај сликањето, ќе ги наведеме и рачно изработените честитки, столни ламби, клуб маси, како и сликање на разни медиуми, форми и варијации кои придонесуваат за разубавување на домот.
Изложби:
2021 - 10 Графичко триенале, групна изложба - Битола, Македонија
2021 - Самостојна изложба „To the birds“ , Концепт 37, Скопје, Македонија
2021 - IPMAP 2021, “See Things in Perspective”-Stichting Grafein-Purmerend, Холандија
2020 - Групна изложба, Art HUB, Скопје, Македонија
2019 - Групна изложба-Chalet della villa comunale Trani, Италија
2019 - Самостојна изложба - „Урбани птици“ кафе Ли - Скопје, Македонија
2018 - Меѓународно биенале за акварел-Куала Лумпур, Малезија
2018- „Нека има светлина“ – заедничка изложба со Вернон В. Џонс – „Галерија Орфеј“ Пловдив, Бугарија
2018 - Групна изложба „Катиќ“ - Петровац, Црна Гора
2018 - Самостојна изложба – Трани, Италија
2018 - „АКЛА“- IV биенале акта-галерија ,, М.Грегориќ ,, Петровац, Црна Гора
2018 - „Урбани птици“ - заедничка изложба со Вернон В Џонс - галерија „М.Грегориќ“ Петровац, Црна Гора
2018 - „Урбани птици“ - заедничка изложба со Вернон В. Џонс - „Културни центар Н. Ѓурковиќ“, Котор, Црна Гора
2018 - Самостојна изложба „Урбани птици“ - Концепт 37, Скопје, Македонија
2018- Групна изложба, фестивал Urbinoinaquaerello – Урбино, Италија
2017- Групна изложба, Паратисима – Торино, Италија
2017- Групна изложба, 19-то меѓународно биенале за печатење Варна – Бугарија
2017- Групна изложба „Урбани птици“ - Бишеље, Италија
2017- Групна изложба „Паратисима 4“ Скопје
2017 -Групна изложба „Урбани птици“ - замок Пиктон - Велс
2017 - „Урбани птици“ - заедничка изложба со Вернон В. Џонс - „Галерија Орфеј“ Пловдив, Бугарија
2016 - Групна изложба Буљарица, Петровац, Црна Гора
2016 - Самостојна изложба – „Урбани птици“ – Концепт 37 – Скопје
2015 - Самостојна изложба во кафе Ли „Сенки“ - Скопје, Македонија
2015 – 18. меѓународно биенале, Варна – Бугарија
2015 - Самостојна изложба „Di che colore è il tuo tempo“ Arsensum-Trani, Италија
2015 - Collettiva di pittura -Arsensum, Трани-Италија
2014 - Самостојна изложба во Концепт 37 - Скопје, Македонија - „Урбани птици“
2014 - Самостојна изложба во кафе Ли - Скопје, Македонија
2014 - „The Gate“-групна изложба, Two Blooms for a Penny and Sense - Кардиф, Велс
2013 - „The Gate“ -6 уметници 6 визии-групна изложба, Кардиф, Велс
2012 - Седмо графичко триенале - Битола, Македонија
2011 - Самостојна изложба во кафе Ли - Скопје, Македонија
2011 - Групна изложба Похижек-Загреб, Хрватска
2009 - Групна изложба во Кинотека-Скопје, Македонија
2008-Уметност Буљарица, групна изложба, Петровац, Црна Гора

Од циклусот-Urban birds 21
Стакло
МКД 3,500
Од циклусот-Urban birds 22
Стакло
Нема на залиха
Од циклусот-Урбани птици 15
Од циклусот-Urban birds 23
Стакло
Контактирајте нè за цена
Од циклусот-Urban birds 20
Стакло
МКД 3,500
Од циклусот-Urban birds 19
Стакло
Нема на залиха
Од циклусот-Urban Birds 18
Стакло
Контактирајте нè за цена
Од циклусот-Urban birds 17
Стакло
Нема на залиха
Од циклусот-Urban Birds 16
Стакло
Нема на залиха
Од циклусот-Урбани птици 7
Од циклусот-Урбани птици 6
Од циклусот-Урбани птици 5
Од циклусот-Урбани птици 4
Од циклусот-Урбани птици 2
Стакло
Контактирајте нè за цена
Од циклусот-Урбани птици 3
Од циклусот-Урбани птици 1
Стакло
Нема на залиха
Од циклусот-Урбани птици 14
Стакло
Нема на залиха
Од циклусот-Урбани птици 13
Стакло
Нема на залиха
Од циклусот-Урбани птици 12
Од циклусот-Урбани птици 11
Стакло
Контактирајте нè за цена

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Од циклусот-Urban birds 21
Стакло
МКД 3,500
Од циклусот-Urban birds 22
Стакло
Нема на залиха
Од циклусот-Урбани птици 15
Од циклусот-Urban birds 23
Стакло
Контактирајте нè за цена
Од циклусот-Urban birds 20
Стакло
МКД 3,500
Од циклусот-Urban birds 19
Стакло
Нема на залиха
Од циклусот-Urban Birds 18
Стакло
Контактирајте нè за цена
Од циклусот-Urban birds 17
Стакло
Нема на залиха
Од циклусот-Urban Birds 16
Стакло
Нема на залиха
Од циклусот-Урбани птици 7
Од циклусот-Урбани птици 6
Од циклусот-Урбани птици 5
Од циклусот-Урбани птици 4
Од циклусот-Урбани птици 2
Стакло
Контактирајте нè за цена
Од циклусот-Урбани птици 3
Од циклусот-Урбани птици 1
Стакло
Нема на залиха
Од циклусот-Урбани птици 14
Стакло
Нема на залиха
Од циклусот-Урбани птици 13
Стакло
Нема на залиха
Од циклусот-Урбани птици 12
Од циклусот-Урбани птици 11
Стакло
Контактирајте нè за цена

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Слични автори

Сашо Блажески-Блажес
Сашо Блажески-Блажес
Македонија
Страхил Петровски
Страхил Петровски
Македонија
Андријана Мациев
Андријана Мациев
Македонија
Александра Мириќ
Александра Мириќ
Србија
Благојче Наумоски-Бане
Благојче Наумоски-Бане
Македонија
Валентина Илијевска
Валентина Илијевска
Македонија
Лидија Пачемска Џонс
Лидија Пачемска Џонс
Македонија
Павлина Спасова
Павлина Спасова
Македонија
Татјана Манева
Татјана Манева
Македонија
Наташа Петејчук
Наташа Петејчук
Црна Гора
Михаил Корубин
Михаил Корубин
Македонија
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Сите дела од Лидија Пачемска Џонс

Сите дела на нашиот сајт

  • Сите
  • Акрилик
  • Икона
  • Комбинирана техника
  • Масло
  • Принт
  • Скулптура
  • Филигран
  • Цртеж