lidija vujisic

Лидија Вујисиќ

Македонија , р. 1957

BIO:

Лидија Вујисиќ е родена 1957 во Скопје .
Средно уметничко училиште, отсек-графички дизајн завршила во Ниш 1976 година, а 1985 година дипломира на Факултетот за ликовни уметности -Скопје .
1986 до 1990 и од 2000 до 2020 година работи како професор во средното Училиште за применета уметност “Лазар Личеновски “ Скопје . Член на ДЛУМ од 1986 година.
Во периодот од 1986 до 2016 година има добиено десет награди за графики на годишни изложби меѓу кои Годишна награда на ДЛУМ, потоа награда за графика на Биенале на млади во МСУ 1989, откупна награда на НУБ “Климент Охридски”, откупна награда од Уметничка национална галерија, откупна награда на МСУ 1992, награда за графика “Димче Николов” 2000 год, откупна на града на НУБ “Климент Охридски”, наградата “Златна четка” од ДЛУМ за минијатура 2016.
Во 1990 година како стипендист има студијски престој во Париз Cite des Arte. Учествува на меѓународни графички изложби во Германија, Јапонија, Белгија, Романија, Бугарија, Србија, Македонија.

Хармонија
Масло
Контактирајте нè за цена
Мртва природа
Комбинирана техника
Нема на залиха
Високи акорди
Комбинирана техника
Нема на залиха
Рапсодија
Масло
Нема на залиха

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Хармонија
Масло
Контактирајте нè за цена
Мртва природа
Комбинирана техника
Нема на залиха
Високи акорди
Комбинирана техника
Нема на залиха
Рапсодија
Масло
Нема на залиха

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Слични автори

Драгутин Аврамовски-Гуте
Драгутин Аврамовски-Гуте
Македонија
Рубенс Корубин
Рубенс Корубин
Македонија
Миле Корубин
Миле Корубин
Македонија
Коле Манев
Коле Манев
Македонија
Александар Ивановски Карадаре
Александар Ивановски-Карадаре
Македонија
Ана Темкова
Ана Темкова
Македонија
Јовица Мијалковиќ
Јовица Мијалковиќ
Македонија
Доне Милјановски
Доне Милјановски
Македонија
Жарко Башески
Жарко Башески
Македонија
Свето Манев
Свето Манев
Македонија
Благоја Николовски
Благоја Николовски
Македонија
Трајче Јанчевски
Трајче Јанчевски
Македонија
Стефан Хаџи-Николов
Стефан Хаџи-Николов
Македонија
Тони Чатлески
Тони Чатлески
Македонија
Ванчо Јаков
Ванчо Јаков
Македонија
Вангел Коџоман
Вангел Коџоман
Македонија
Борислав Траиковски
Борислав Траиковски
Македонија
Маја Стефановска
Маја Стефановска
Македонија
Димитар Манев
Димитар Манев
Македонија
Иван Велков
Иван Велков
Македонија
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Сите дела на нашиот сајт

  • Сите
  • Акрилик
  • Икона
  • Комбинирана техника
  • Масло
  • Принт
  • Скулптура
  • Филигран
  • Цртеж