maja-stefanovska

Маја Стефановска

Македонија , р. 1972

BIO:

Маја Стефановска
1972-Родена во Скопје.
1990-Завршила У.П.У. “2-ри Август”-Скопје
1996-Дипломира на Факултетот за ликовни уметности -Скопје
Самостојни проекти:
2019- “Црвени емоции”- Музеј на Град Скопје
2019-“Имагинарни знамиња”,Интернационален фестивал сараевска зима-Сараево 2019
2014 “Птици и мачки”, Илустрации за хаику поезија во соработка со Александар Прокопиев
2013 - “Молк” Мултимедијален проект-Мала станица, Скопје
2008 - “(Не)припадност”, Слики масло на платно во Музеј на Град Скопје
2007 - “Дом”-“Домување”-“Припаѓање”, Самостоен проект во “Алфа Банка”-Скопје
1999 - “U”-Анимиран филм и просторна инсталација – CIX Gallery-Скопје
Избор на групни проекти:
Меѓународен проект Projected Visions-video art on the Balkans
2003 – Escape Senghor-Брисел, Белгија
2002 – International Centre for Contemporary art -Букурешт, Романија
2001 – Upper School of decorative arts- Стразбур, Франција
2001 - Биенале на млади уметници - "Музеј на современа уметност "-Скопје

Мирисот на анамската рака
Акрилик
Контактирајте нè за цена
Into the blue
Акрилик
Контактирајте нè за цена
Пингвини во лето
Акрилик
Контактирајте нè за цена
Прозрачноста на латиците
Акрилик
Контактирајте нè за цена
Од циклусот- Во градина 3
Акрилик
Контактирајте нè за цена
Од циклусот-Во градина 2
Акрилик
Контактирајте нè за цена
Тивка ноќ
Акрилик
Мирис на цвеќињата
Акрилик
Контактирајте нè за цена
Пурпурни доживувања-1
Акрилик
Контактирајте нè за цена
Colorful
Акрилик
Kонтактирајте нè за цена
Жолти емоции
Акрилик
контактирајте нè за цена
Инфатилна илузија
Акрилик
Нема на залиха
Во градина
Акрилик
Контактирајте нè за цена
Пролетна песна за биберот
Акрилик
Нема на залиха
Вкусот на карамелата
Акрилик
Нема на залиха
Тивко раѓање на денот
Акрилик
Нема на залиха
Под портокаловото небо
Акрилик
Контактирајте нè за цена
Летни звуци
Акрилик
Нема на залиха
Сончев ден
Акрилик
Нема на залиха
Калдеровата естетика
Акрилик
Нема на залиха

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Мирисот на анамската рака
Акрилик
Контактирајте нè за цена
Into the blue
Акрилик
Контактирајте нè за цена
Пингвини во лето
Акрилик
Контактирајте нè за цена
Прозрачноста на латиците
Акрилик
Контактирајте нè за цена
Од циклусот- Во градина 3
Акрилик
Контактирајте нè за цена
Од циклусот-Во градина 2
Акрилик
Контактирајте нè за цена
Тивка ноќ
Акрилик
Мирис на цвеќињата
Акрилик
Контактирајте нè за цена
Пурпурни доживувања-1
Акрилик
Контактирајте нè за цена
Colorful
Акрилик
Kонтактирајте нè за цена
Жолти емоции
Акрилик
контактирајте нè за цена
Инфатилна илузија
Акрилик
Нема на залиха
Во градина
Акрилик
Контактирајте нè за цена
Пролетна песна за биберот
Акрилик
Нема на залиха
Вкусот на карамелата
Акрилик
Нема на залиха
Тивко раѓање на денот
Акрилик
Нема на залиха
Под портокаловото небо
Акрилик
Контактирајте нè за цена
Летни звуци
Акрилик
Нема на залиха
Сончев ден
Акрилик
Нема на залиха
Калдеровата естетика
Акрилик
Нема на залиха

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Слични автори

Драгутин Аврамовски-Гуте
Драгутин Аврамовски-Гуте
Македонија
Рубенс Корубин
Рубенс Корубин
Македонија
Миле Корубин
Миле Корубин
Македонија
Коле Манев
Коле Манев
Македонија
Александар Ивановски Карадаре
Александар Ивановски-Карадаре
Македонија
Ана Темкова
Ана Темкова
Македонија
Јовица Мијалковиќ
Јовица Мијалковиќ
Македонија
Доне Милјановски
Доне Милјановски
Македонија
Жарко Башески
Жарко Башески
Македонија
Свето Манев
Свето Манев
Македонија
Благоја Николовски
Благоја Николовски
Македонија
Трајче Јанчевски
Трајче Јанчевски
Македонија
Стефан Хаџи-Николов
Стефан Хаџи-Николов
Македонија
Тони Чатлески
Тони Чатлески
Македонија
Ванчо Јаков
Ванчо Јаков
Македонија
Вангел Коџоман
Вангел Коџоман
Македонија
Борислав Траиковски
Борислав Траиковски
Македонија
Маја Стефановска
Маја Стефановска
Македонија
Димитар Манев
Димитар Манев
Македонија
Иван Велков
Иван Велков
Македонија
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Драгутин Аврамовски-Гуте
Драгутин Аврамовски-Гуте
Македонија
Рубенс Корубин
Рубенс Корубин
Македонија
Миле Корубин
Миле Корубин
Македонија
Коле Манев
Коле Манев
Македонија
Александар Ивановски Карадаре
Александар Ивановски-Карадаре
Македонија
Ана Темкова
Ана Темкова
Македонија
Јовица Мијалковиќ
Јовица Мијалковиќ
Македонија
Доне Милјановски
Доне Милјановски
Македонија
Жарко Башески
Жарко Башески
Македонија
Свето Манев
Свето Манев
Македонија
Благоја Николовски
Благоја Николовски
Македонија
Трајче Јанчевски
Трајче Јанчевски
Македонија
Стефан Хаџи-Николов
Стефан Хаџи-Николов
Македонија
Тони Чатлески
Тони Чатлески
Македонија
Ванчо Јаков
Ванчо Јаков
Македонија
Вангел Коџоман
Вангел Коџоман
Македонија
Борислав Траиковски
Борислав Траиковски
Македонија
Маја Стефановска
Маја Стефановска
Македонија
Димитар Манев
Димитар Манев
Македонија
Иван Велков
Иван Велков
Македонија
Данчо Кал`чев
Данчо Кал`чев
Македонија
Вељо Ташовски
Вељо Ташовски
Македонија
Боро Митриќески
Боро Митриќески
Македонија
Мирјана Николоска
Мирјана Николоска
Македонија
Владимир Георгиевски
Владимир Георгиевски
Македонија
Танас Луловски-Тане
Танас Луловски-Тане
Македонија
Душан Перчинков
Душан Перчинков
Македонија
Мирко Вујисиќ
Мирко Вујисиќ
Македонија
Лидија Вујисиќ
Лидија Вујисиќ
Македонија
Сашо Блажески-Блажес
Сашо Блажески-Блажес
Македонија
Страхил Петровски
Страхил Петровски
Македонија
Срѓан Миќиќ
Срѓан Миќиќ
Македонија
Андријана Мациев
Андријана Мациев
Македонија
Александра Мириќ
Александра Мириќ
Србија
Благојче Наумоски-Бане
Благојче Наумоски-Бане
Македонија
Валентина Илијевска
Валентина Илијевска
Македонија
Гордана Винчиќ
Гордана Винчиќ
Македонија
Деница Филипова
Деница Филипова
Македонија
Невенка Величковска
Невенка Величковска
Македонија
Александар Ристески
Александар Ристески
Македонија
Ордан Петлевски
Ордан Петлевски
Македонија
Лена Стефанова
Лена Стефанова
Македонија
Петар Мазев
Петар Мазев
Македонија
Томо Владимирски
Томо Владимирски
Македонија
Станко Ѓоргиев
Станко Ѓоргиев
Македонија
Трајче Николовски
Трајче Николовски
Македонија
Vernon W Jones
Vernon W Jones
Welsh
Симеон Ничев
Симеон Ничев
Македонија
Лидија Пачемска Џонс
Лидија Пачемска Џонс
Македонија
Павлина Спасова
Павлина Спасова
Македонија
Боро Арсовски-Бабата
Боро Арсовски-Бабата
Маедонија
Татјана Манева
Татјана Манева
Македонија
Јордан Јорданов
Јордан Јорданов
Бугарија
Наташа Петејчук
Наташа Петејчук
Црна Гора
Михаил Корубин
Михаил Корубин
Македонија
Дарко Дуковски
Дарко Дуковски
Македонија
Александар-Цане Јанкуловски
Александар-Цане Јанкуловски
Македонија
Томо Шијак
Томо Шијак
Македонија
Душан Георгиевски
Душан Георгиевски
Македонија
previous arrow