Mihail-Korubin фото

Михаил Корубин

Македонија , р. 1986

BIO:

Михаил Корубин е роден во Скопје во 1986 година.
Тој е третата генерација визуелни уметници, неговиот дедо уметник Миле Корубин
и неговиот татко уметник Рубенс Корубин.
Дипломирал на ФЛУ (Факултет за ликовни уметности) - Скопје, Македонија на отсекот сликарство.
Михаил Корубин магистрирал сликарство на истиот факултет во класата на проф. Благоја Маневски.
Поминувајќи покрај уметничките дела на Михаил Корубин, почнуваме да навлегуваме низ еден специфичен свет на мега портрети, познати, непознати, имагинативни. Нивната монументалност се наметнува како доминантна парадигма која ја поставува основната сензација помеѓу примателот и уметничкото дело. Гледачот станува интерактивен ентитет во неговата/нејзината индивидуална перцепција на изложеното лице. Покрај впечатливоста, портретите воодушевуваат и со нивната стилска реализација што е директно поврзана со умешноста на Михаил Корубин да создава динамичен израз во боја. Бојата понекогаш е фовистичка, дива и интензивна, а честопати комплементарните спојувања на боите, поставени една по друга, ја обликуваат формата што укажува на третата димензија. Без оглед на изведбата, портретот покажува воздржана реакција и впечаток, кои ја нагласуваат карактеристичната димензија на конкретната индивидуа и психолошкиот увид на нејзината/неговата душа.

Анима
Принт
МКД 13,900
Aura
Акрилик
продадено
Longing
Принт
Нема на залиха
Contact
Принт
МКД 13000
Daydream
Принт
МКД 13900
Grace
Принт
Нема на залиха
Libera
Принт
МКД 13,900

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Анима
Принт
МКД 13,900
Aura
Акрилик
продадено
Longing
Принт
Нема на залиха
Contact
Принт
МКД 13000
Daydream
Принт
МКД 13900
Grace
Принт
Нема на залиха
Libera
Принт
МКД 13,900

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Слични автори

Сашо Блажески-Блажес
Сашо Блажески-Блажес
Македонија
Страхил Петровски
Страхил Петровски
Македонија
Александра Мириќ
Александра Мириќ
Србија
Андријана Мациев
Андријана Мациев
Македонија
Благојче Наумоски-Бане
Благојче Наумоски-Бане
Македонија
Валентина Илијевска
Валентина Илијевска
Македонија
Лидија Пачемска Џонс
Лидија Пачемска Џонс
Македонија
Павлина Спасова
Павлина Спасова
Македонија
Татјана Манева
Татјана Манева
Македонија
Наташа Петејчук
Наташа Петејчук
Црна Гора
Михаил Корубин
Михаил Корубин
Македонија
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Сите дела на нашиот сајт

  • Сите
  • Акрилик
  • Икона
  • Комбинирана техника
  • Масло
  • Принт
  • Скулптура
  • Филигран
  • Цртеж