mirjana-nikoloska.

Мирјана Николоска

Македонија , р. 1964

BIO:

Мирјана Николоска
Родена 1964 год. Живее и работи во Охрид.
Со изработката на “Филигранските мотиви” ја продолжува традицијата на еден од најстарите и најубавите Македонски занаети кој се користел низ вековите. Филигранските дела се доказ за љубовта и умешноста на творецот во пренесувањето на една од најубавите техники преку својата мануфактурна умешност создавајќи префинети, уникатни, оригинални и препознатливи дела од Mакедонското културно поднебје во кои е зачувана традицијата, културата и Македонското културно наследство.
Сите филигрански дела се изработени од компресирана хартија со срмен конец во златна и сребрена варијанта, украсени со циркони. Рачно изработените филигрански дела се со различни димензии зависно од композицијата, секое оригинално, уникатно и препознатливо за Македонското културно поднебје.

Гулабици 6
Филигран
МКД 2,500
Пеперутка 7
Филигран
МКД 2,500
Крст 2
Филигран
МКД 2,500
Паун 7
Филигран
МКД 2.500
Паун 8
Филигран
МКД 2,500
Гулабици 5
Филигран
МКД 2,500
Пеперутка 6
Филигран
МКД 2,500
Крст 1
Филигран
Продадено
Паун 9
Филигран
МКД 2,500
Паун-6
Филигран
МКД 2,500
Гулабици 3
Филигран
Нема на залиха
Гулабици 2
Филигран
Нема на залиха
Паун 3
Филигран
Нема на залиха
Паун 4
Филигран
Нема на залиха
Пеперутка-3
Филигран
Нема на залиха
Пеперутка 4
Филигран
Нема на залиха
Пеперутка-5
Филигран
МКД 2,500
Паун 1
Филигран
Нема на залиха
Паун 2
Филигран
продадено
Паун 5
Филигран
Продадено

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Гулабици 6
Филигран
МКД 2,500
Пеперутка 7
Филигран
МКД 2,500
Крст 2
Филигран
МКД 2,500
Паун 7
Филигран
МКД 2.500
Паун 8
Филигран
МКД 2,500
Гулабици 5
Филигран
МКД 2,500
Пеперутка 6
Филигран
МКД 2,500
Крст 1
Филигран
Продадено
Паун 9
Филигран
МКД 2,500
Паун-6
Филигран
МКД 2,500
Гулабици 3
Филигран
Нема на залиха
Гулабици 2
Филигран
Нема на залиха
Паун 3
Филигран
Нема на залиха
Паун 4
Филигран
Нема на залиха
Пеперутка-3
Филигран
Нема на залиха
Пеперутка 4
Филигран
Нема на залиха
Пеперутка-5
Филигран
МКД 2,500
Паун 1
Филигран
Нема на залиха
Паун 2
Филигран
продадено
Паун 5
Филигран
Продадено

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Слични автори

Драгутин Аврамовски-Гуте
Драгутин Аврамовски-Гуте
Македонија
Рубенс Корубин
Рубенс Корубин
Македонија
Миле Корубин
Миле Корубин
Македонија
Коле Манев
Коле Манев
Македонија
Александар Ивановски Карадаре
Александар Ивановски-Карадаре
Македонија
Ана Темкова
Ана Темкова
Македонија
Јовица Мијалковиќ
Јовица Мијалковиќ
Македонија
Доне Милјановски
Доне Милјановски
Македонија
Жарко Башески
Жарко Башески
Македонија
Свето Манев
Свето Манев
Македонија
Благоја Николовски
Благоја Николовски
Македонија
Трајче Јанчевски
Трајче Јанчевски
Македонија
Стефан Хаџи-Николов
Стефан Хаџи-Николов
Македонија
Тони Чатлески
Тони Чатлески
Македонија
Ванчо Јаков
Ванчо Јаков
Македонија
Вангел Коџоман
Вангел Коџоман
Македонија
Борислав Траиковски
Борислав Траиковски
Македонија
Маја Стефановска
Маја Стефановска
Македонија
Димитар Манев
Димитар Манев
Македонија
Иван Велков
Иван Велков
Македонија
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Сите дела на нашиот сајт

  • Сите
  • Акрилик
  • Икона
  • Комбинирана техника
  • Масло
  • Принт
  • Скулптура
  • Филигран
  • Цртеж