natasa

Наташа Петејчук

Црна Гора , р. 1977

BIO:

Наташа Петејчук
Родена 14. 01. 1977 година во Прилеп, Македонија
Формален ликовен израз започнува во 2006 година, со запишување на ФЛУ Цетиње, Црна Гора, кога ја има и првата самостојна изложба во Подгорица. Член на повеќе ликовни здруженија во Црна Гора. Досега има шест самостојни изложби во земјата и надвор од неа, и многубројни колективни изложби во земјите на регионот.
Добитничка е на наградата за сликарство „Сава Дечанац“
Нејзините слики се наоѓаат во приватни колекции и галерии во Париз, Москва, Киев, Јордан, Тирана, Опатија...

Outside looking in
Масло
Контактирајте нè за цена
20/22
Масло
Контактирајте нè за цена

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Outside looking in
Масло
Контактирајте нè за цена
20/22
Масло
Контактирајте нè за цена

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Слични автори

Сашо Блажески-Блажес
Сашо Блажески-Блажес
Македонија
Страхил Петровски
Страхил Петровски
Македонија
Андријана Мациев
Андријана Мациев
Македонија
Александра Мириќ
Александра Мириќ
Србија
Благојче Наумоски-Бане
Благојче Наумоски-Бане
Македонија
Валентина Илијевска
Валентина Илијевска
Македонија
Лидија Пачемска Џонс
Лидија Пачемска Џонс
Македонија
Павлина Спасова
Павлина Спасова
Македонија
Татјана Манева
Татјана Манева
Македонија
Наташа Петејчук
Наташа Петејчук
Црна Гора
Михаил Корубин
Михаил Корубин
Македонија
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Сите дела на нашиот сајт

  • Сите
  • Акрилик
  • Икона
  • Комбинирана техника
  • Масло
  • Принт
  • Скулптура
  • Филигран
  • Цртеж