Rubens-Korubin

Рубенс Корубин

Македонија , р. 1949

BIO:

Рубенс Корубин е роден 1949 год во Прилеп.
1974 Дипломира на Факултетот за ликовни уметности во Белград, а во 1976 завршил постдипломски студии во класата на Младен Србиновиќ.
1977-1979 Студиски престој Во Париз во “L`ecole des Beaux Arts”кај професор Јанкел.
1986-2012 Работи како професор на Факултетот за ликовни уметности во Скопје.
Корубин е автор на два монументални мозаика ”Пелинце”- 2004 и “Cupidae Legum Iuventuti” на Правниот Факултет “Јустинијан Први”-2006 во Скопје. Добитник е на пет национални награди, меѓу кои и Гран при на Зимскиот салон на ДЛУМ во 2005 година.
Зад себе има голем број самостојни и групни изложби во земјата и странство.
1979 Скопје, Галерија ДЛУМ
1980 Сомбор, "Уметничка есен"
1980 Скопје, Културен центар на град Скопје
1982 Белград, Уметничка галерија на културниот центар
1985 Прилеп, Дом на културата Марко Цепенков
1985 Битола, Уметничка галерија Моша Пијаде
1985 Скопје, Уметничка галерија Даут Пашин Аман
1987 Белград, Уметничка галерија Атриум
1992 Скопје, Уметничка галерија Даут Пашин Аман
1997 Париз, Уметничка галерија Le Lys
1998 Скопје, Уметничка галерија МАНУ
2001 Скопје, Музеј на Град Скопје
2010 Скопје, Културен информативен центар - Скопје "Месечеви приказни"
2011 Скопје, Канада, Безпала Браун Галерија "Уметникот и неговата муза"
2019 Скопје, Чифте aмам “Ателје-радоста на сликањето”

Август
Акрилик
Контактирајте нè за цена
Есенски думи
Акрилик
Контактирајте нè за цена
Цветна романса
Акрилик
Контактирајте нè за цена
Цветно поле
Акрилик
Нема на залиха
Фамилијарна дружба
Акрилик
Нема на залиха
Ноќна гозба
Акрилик
Нема на залиха
Созерцание
Акрилик
Нема на залиха
Дијалог
Акрилик
Нема на залиха
Plein air
Акрилик
Нема на залиха
Летен сон
Акрилик
Нема на залиха
Попладневно уживање
Акрилик
Нема на залиха
Полско цвеќе
Акрилик
Нема на залиха
Сеќавање
Акрилик
Нема на залиха
Малата Трпеза
Акрилик
Нема на залиха
Одмор
Акрилик
Нема на залиха
Летна приказна
Акрилик
Нема на залиха

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Август
Акрилик
Контактирајте нè за цена
Есенски думи
Акрилик
Контактирајте нè за цена
Цветна романса
Акрилик
Контактирајте нè за цена
Цветно поле
Акрилик
Нема на залиха
Фамилијарна дружба
Акрилик
Нема на залиха
Ноќна гозба
Акрилик
Нема на залиха
Созерцание
Акрилик
Нема на залиха
Дијалог
Акрилик
Нема на залиха
Plein air
Акрилик
Нема на залиха
Летен сон
Акрилик
Нема на залиха
Попладневно уживање
Акрилик
Нема на залиха
Полско цвеќе
Акрилик
Нема на залиха
Сеќавање
Акрилик
Нема на залиха
Малата Трпеза
Акрилик
Нема на залиха
Одмор
Акрилик
Нема на залиха
Летна приказна
Акрилик
Нема на залиха

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Слични автори

Драгутин Аврамовски-Гуте
Драгутин Аврамовски-Гуте
Македонија
Ана Темкова
Ана Темкова
Македонија
Миле Корубин
Миле Корубин
Македонија
Трајче Јанчевски
Трајче Јанчевски
Македонија
Вангел Коџоман
Вангел Коџоман
Македонија
Борислав Траиковски
Борислав Траиковски
Македонија
Иван Велков
Иван Велков
Македонија
Боро Митриќески
Боро Митриќески
Македонија
Душан Перчинков
Душан Перчинков
Македонија
Танас Луловски-Тане
Танас Луловски-Тане
Македонија
Теофил-Тофе Шулајковски
Теофил-Тофе Шулајковски
Македонија
Александар Ристески
Александар Ристески
Македонија
Лена Стефанова
Лена Стефанова
Македонија
Петар Мазев
Петар Мазев
Македонија
Ордан Петлевски
Ордан Петлевски
Македонија
Томо Владимирски
Томо Владимирски
Македонија
Трајче Николовски
Трајче Николовски
Македонија
Александар-Цане Јанкуловски
Александар-Цане Јанкуловски
Македонија
Томо Шијак
Томо Шијак
Македонија
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Сите дела на нашиот сајт

  • Сите
  • Акрилик
  • Икона
  • Комбинирана техника
  • Масло
  • Принт
  • Скулптура
  • Филигран
  • Цртеж