sasho blazeski

Сашо Блажески-Блажес

Македонија , р. 1980

BIO:

Сашо Блажески-Блажес е роден 1980 година во Охрид, Македонија.
2002-2006 - Б.А. Студии на Факултетот за ликовни уметности Букурешт, Романија
2006-2008- М-р Студии на Факултетот за ликовни уметности Букурешт, Романија
Самостојни изложби:
2019 “Обоена колекција на радоста”- Галерија на КИЦ, Скопје, Северна Македонија; Обоената колекција на радоста - Меѓународен фестивал, Струшки поетски вечери, Струга, Северна Македонија; Обоена колекција на радоста- МАНУ, Академија на науките и уметностите на Република Северна Македонија;
2018 Чуден рај- Галерија КО-РА, Скопје, Македонија;
2017 Страст за носталгија - Галерија на PCB-Берлин, Германија, Страст за носталгија-Галерија Робевци, Н.У. Завод и Музеј-Охрид, Македонија
2016 Mirrors of reality - Art Yourself Gallery-Букурешт, Романија;
2012 Abstact in fibula 2 - Турски културен центар - Сараево, БИХ;
2010 Abstract in fibula1 – Галерија Робевци Н.У. Завод и Музеј - Охрид, Македонија;
Фигуративни рефлексии -Галерија Робевци, Н.У. Завод и Музеј - Охрид, Македонија;
2007 Doube -Carturesti gallery - Темишвар, Романија;
Групни изложби (избор):
2019 Сликари од Северна Македонија - Амбасада на Северна Македонија - Отава, Канада
2018 Живот- 60 македонски сликари-Малме-Шведска, Меѓународна изложба А4 University of art Shumen, Бугарија
2017 Humanitas-Mavist Gallery-Истамбул Турција, Humanitas-Ufra Cultural Center Gallery, Not afraid - галерија Мавист - Истамбул, Турција
2016 BIPB Bucharest international print biennale- Букурешт, Романија; ARTEXPO Њујорк, Јапонска асоцијација за современа уметност-Токио; Италијанска и Македонска графика Cartiera dе Vas, Белуно, Италија; Интернационана изложба А4 gallery Caminul Artei- Букурешт, Романија; Интернационална изложба на мала графика Универзитетска галерија Шумен, Бугарија, Mirror face to face Италијанска и Македонска графика, Н.У. Завод и Музеј-Битола;
2014 Зимски ликовен салон, Галерија Simeza, Букурешт, Романија
2013 Segni disegni галерија Antiche Scuderie-Венеција Италија; Segni disegni -Gallery Cupola, Јаши Романија;
2012 Human evolution/involution Музеј Curtea Veche, Букурешт-Романија; Human evolution/involution, галерија Јон Никодим Констанца-Романија
2012 Седмо графичко триенале, Изложбен салон Магаза, Битола; Графички салон Галерија Simeza, Букурешт-Романија
2011 Уметност во Букурешт -галерија Simeza, Букурешт-Романија; Графичко Биенале – “Iosef Iser“ -Плоешти-Романија; Графички салон- галерија Ellite art gallery Букурешт;
2010 13-ти Зимски салон ДЛУМ, Музеј на современа уметност Скопје, Македонија;
2010 Eclectic art explosion 2, Attary art gallery, Лондон
2009 ДЛУМ-Музеј на град Скопје – Скопје; Национална галерија „Мала станица“ Скопје, Македонија;
2008 Национална галерија – Constantin Brancusi- Парламент на Романија;
2007 Eclectic art explosion1, Attary art Gallery- Лондон
2007 Про Кредит Банка“ Охрид Македонија, изложба на млади уметници од градот Охрид;
2006 Денови на франкофонијата–Cec Bank-Букурешт Романија; Центар за култура од Hunedoara,Романија; Центар за култура, Констанца- Романија изложба на цртежи и графики.

Yellow submarine
Акрилик
Контактирајте нè за цена
Night rider
Акрилик
контактирајте нè за цена
In the woods
Цртеж
Контактирајте нè за цена
Yellow dog in the night
Акрилик
МКД контактирајте нè за цена
Forbidden landscape
Акрилик
Kонтактирајте нè за цена
In isolatia
Цртеж
МКД контактирајте нè за цена

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Yellow submarine
Акрилик
Контактирајте нè за цена
Night rider
Акрилик
контактирајте нè за цена
In the woods
Цртеж
Контактирајте нè за цена
Yellow dog in the night
Акрилик
МКД контактирајте нè за цена
Forbidden landscape
Акрилик
Kонтактирајте нè за цена
In isolatia
Цртеж
МКД контактирајте нè за цена

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Слични автори

Сашо Блажески-Блажес
Сашо Блажески-Блажес
Македонија
Страхил Петровски
Страхил Петровски
Македонија
Андријана Мациев
Андријана Мациев
Македонија
Александра Мириќ
Александра Мириќ
Србија
Благојче Наумоски-Бане
Благојче Наумоски-Бане
Македонија
Валентина Илијевска
Валентина Илијевска
Македонија
Лидија Пачемска Џонс
Лидија Пачемска Џонс
Македонија
Павлина Спасова
Павлина Спасова
Македонија
Татјана Манева
Татјана Манева
Македонија
Наташа Петејчук
Наташа Петејчук
Црна Гора
Михаил Корубин
Михаил Корубин
Македонија
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Сите дела на нашиот сајт

  • Сите
  • Акрилик
  • Икона
  • Комбинирана техника
  • Масло
  • Принт
  • Скулптура
  • Филигран
  • Цртеж