stanko gjorgiev

Станко Ѓоргиев

Македонија , р. 1954

BIO:

Станко Ѓоргиев е роден 1954 година во Кочани.
1984 год дипломира на Факултетот за ликовни уметности во Скопје, во класата на проф. Петар Мазев. Член е на ДЛУМ од 1984 г, учесник на бројни самостојни изложби и преку 80 групни изложби во Р.Македонија и надвор од државата. Добитник е на значајни ликовни награди во Скопје и Тузла.
Награди:
Награда „Константин Мазев - Коце“ на Културно-информативниот центар во Скопје (2012)
Награда на петтото меѓународно биенале „Цртеж - портрет“ во Тузла, (1988)
Награда од Ликовната галерија на ДЛУМ „Цртежи“(1986)
Награда за сликарство на Факултетот за ликовни уметности во Скопје (1984)
Награда Млади ликовни творци на Македониј (1982)

Црвеното петле
Масло
МКД 18,500
Риба 1
Масло
МКД 21,500
Петле 1
Масло
Нема на залиха
Жолта риба
Масло
МКД 18450
Плаво петле
Масло
Нема на залиха
Белата риба
Масло
МКД 16600
Белата мачка
Масло
МКД 18450
Црвената мачка
Масло
МКД 18450

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Црвеното петле
Масло
МКД 18,500
Риба 1
Масло
МКД 21,500
Петле 1
Масло
Нема на залиха
Жолта риба
Масло
МКД 18450
Плаво петле
Масло
Нема на залиха
Белата риба
Масло
МКД 16600
Белата мачка
Масло
МКД 18450
Црвената мачка
Масло
МКД 18450

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Слични автори

Драгутин Аврамовски-Гуте
Драгутин Аврамовски-Гуте
Македонија
Рубенс Корубин
Рубенс Корубин
Македонија
Миле Корубин
Миле Корубин
Македонија
Коле Манев
Коле Манев
Македонија
Александар Ивановски Карадаре
Александар Ивановски-Карадаре
Македонија
Ана Темкова
Ана Темкова
Македонија
Јовица Мијалковиќ
Јовица Мијалковиќ
Македонија
Доне Милјановски
Доне Милјановски
Македонија
Жарко Башески
Жарко Башески
Македонија
Свето Манев
Свето Манев
Македонија
Благоја Николовски
Благоја Николовски
Македонија
Трајче Јанчевски
Трајче Јанчевски
Македонија
Стефан Хаџи-Николов
Стефан Хаџи-Николов
Македонија
Тони Чатлески
Тони Чатлески
Македонија
Ванчо Јаков
Ванчо Јаков
Македонија
Вангел Коџоман
Вангел Коџоман
Македонија
Борислав Траиковски
Борислав Траиковски
Македонија
Маја Стефановска
Маја Стефановска
Македонија
Димитар Манев
Димитар Манев
Македонија
Иван Велков
Иван Велков
Македонија
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Сите дела на нашиот сајт

  • Сите
  • Акрилик
  • Икона
  • Комбинирана техника
  • Масло
  • Принт
  • Скулптура
  • Филигран
  • Цртеж