stefan

Стефан Хаџи-Николов

Македонија , р. 1955

BIO:

Стефан Хаџи-Николов
Роден 1955 во Скопје, Педагошка Академија група-ликовно воспитување завршил 1975 година во Скопје. Член на ДЛУМ од 1984 година. Има реализирано повеќе од 75 самостојни изложби и учество на повеќе од 100 групни изложби во земјата и странство.
Добитник на повеќе награди:
1987-Откупна награда “Климент Охридски”, ДЛУМ-цртеж 87, НУБ “Климент Охридски”-Скопје
1989-Специјална награда за сликарство на Авторската агенција на Македонија, Есенска изложба на ДЛУМ, Уметничка галерија Скопје
1989-Награда на Галеријата “Лабин”, Сликарство мал формат , Центар за култура и информации, Скопје
1994-Награда “Вангел Коџоман” и награда од љубителите на ликовната уметност, Сликарство мал формат, Културно информативен центар, Скопје
2002-Специјална награда на Бугарската национална асоцијација “Феномени”-Статуетката “Златен формат”
2004-Награда “Константин Мазев”, Сликарство мал формат, Културно Информативен Центар-Скопје
2005-Признание на Општина Кисела Вода по повод 50 годишнина од постоењето на општината
2007-Награда на меѓународната ликовна колонија во Залаегерзег (Унгарија)
2008-Втора награда за сликарство на есенскиот ликовен салон во Велика Плана (Србија)
2009-Специјално признание на “Остен”
2010- Плакета на Општината Кисела Вода за особен придонес во развојот и афирмацијата на општината
2012- Награда “Лазар Личеноски”
Државната награда ”23 Октомври” за долгогодишни остварувања во културата и уметноста
Наградата “13 Ноември” за долгогодишни високи остварувања во сликарството

Спомени од летото 1
Масло
Контактирајте нè за цена
Од циклусот-Пејзажи на душата 10
Масло
Контактирајте нè за цена
Сеќавање
Масло
Контактирајте нè за цена
Небески пејсаж
Масло
МКД 24600
Од циклусот-Пејзажи на душата 8
Масло
Нема на залиха
Сон
Масло
Контактирајте нè за цена
Осаменост
Масло
МКД контактирајте нè за цена
Пејзаж на душата 4
Масло
Нема на залиха
Пејзаж на душата 3
Масло
Нема на залиха
Од циклусот-Пејзажи на душата 2
Од циклусот-Пејзажи на душата 1
Од циклусот-Пејзажи на душата 7
Масло
Нема на залиха
Од циклусот-Пејзажи на душата 9
Масло
Нема на залиха
Од циклусот-Пејзажи на душата 5
Масло
Нема на залиха
Заспивна убавина
Масло
Нема на залиха
Осветлена убавина
Масло
МКД 21500
Охрид 2
Масло
МКД 92250
Охрид 1
Масло
МКД 92250
Сончев пејсаж – диптих
Масло
Нема на залиха
Белото утро
Масло
Нема на залиха

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Спомени од летото 2
Масло
Контактирајте нè за цена
Спомени од летото 1
Масло
Контактирајте нè за цена
Од циклусот-Пејзажи на душата 10
Масло
Контактирајте нè за цена
Сеќавање
Масло
Контактирајте нè за цена
Небески пејсаж
Масло
МКД 24600
Од циклусот-Пејзажи на душата 8
Масло
Нема на залиха
Сон
Масло
Контактирајте нè за цена
Осаменост
Масло
МКД контактирајте нè за цена
Пејзаж на душата 4
Масло
Нема на залиха
Пејзаж на душата 3
Масло
Нема на залиха
Од циклусот-Пејзажи на душата 2
Од циклусот-Пејзажи на душата 1
Од циклусот-Пејзажи на душата 7
Масло
Нема на залиха
Од циклусот-Пејзажи на душата 9
Масло
Нема на залиха
Од циклусот-Пејзажи на душата 5
Масло
Нема на залиха
Заспивна убавина
Масло
Нема на залиха
Осветлена убавина
Масло
МКД 21500
Охрид 2
Масло
МКД 92250
Охрид 1
Масло
МКД 92250
Сончев пејсаж – диптих
Масло
Нема на залиха

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Слични автори

Рубенс Корубин
Рубенс Корубин
Македонија
Миле Корубин
Миле Корубин
Македонија
Драгутин Аврамовски-Гуте
Драгутин Аврамовски-Гуте
Македонија
Александар Ивановски Карадаре
Александар Ивановски-Карадаре
Македонија
Стефан Хаџи-Николов
Стефан Хаџи-Николов
Македонија
Доне Милјановски
Доне Милјановски
Македонија
Коле Манев
Коле Манев
Македонија
Ана Темкова
Ана Темкова
Македонија
Јовица Мијалковиќ
Јовица Мијалковиќ
Македонија
Жарко Башески
Жарко Башески
Македонија
Свето Манев
Свето Манев
Македонија
Благоја Николовски
Благоја Николовски
Македонија
Трајче Јанчевски
Трајче Јанчевски
Македонија
Тони Чатлески
Тони Чатлески
Македонија
Вангел Коџоман
Вангел Коџоман
Македонија
Борислав Траиковски
Борислав Траиковски
Македонија
Маја Стефановска
Маја Стефановска
Македонија
Иван Велков
Иван Велков
Македонија
Данчо Кал`чев
Данчо Кал`чев
Македонија
Димитар Манев
Димитар Манев
Македонија
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Сите дела од Стефан Хаџи-Николов

Сите дела на нашиот сајт

  • Сите
  • Акрилик
  • Икона
  • Комбинирана техника
  • Масло
  • Принт
  • Скулптура
  • Филигран
  • Цртеж