sveto-manev

Свето Манев

Македонија , р. 1945

BIO:

Свето Манев
Роден 1945 година во Св. Николе. Академија за применета уметност завршил во Белград 1970 година.
Член на ДЛУМ и на ликовната група “77”. Студиски престои во Англија, Грција и Полска.
Награди:
1976-Награда на ДЛУМ (Мајски салон-Битола)
1981-Скопје, Цртеж 1981-ДЛУМ, Откупна награда на Музеј на современа уметност-Скопје
1982-Мајски салон Битола, Награда на ДЛУБ Цртеж 1982-ДЛУМ,
Откупна награда НУБ “Климент Охридски” -Скопје
1983- Година изложба 1983 -ДЛУМ, Откупна награда на фабриката “11Октомври” -Скопје
1991-Мал формат -ДЛУМ, Награда “Вангел Коџоман”
1994-Графичка изложба 94-ДЛУМ, Откупна награда “Мијачки зографи”
1995-IV Зимски салон ДЛУМ, Награда за сликарство “Лазар Личеноски”
1999-XVI Изложба “Сликарство мал формат”, Награда за сликарство “Методија Ивановски-Менде”

Во галоп
Масло
Контактирајте нè за цена
Игра
Акрилик
Нема на залиха

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Во галоп
Масло
Контактирајте нè за цена
Игра
Акрилик
Нема на залиха

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Слични автори

Драгутин Аврамовски-Гуте
Драгутин Аврамовски-Гуте
Македонија
Рубенс Корубин
Рубенс Корубин
Македонија
Миле Корубин
Миле Корубин
Македонија
Коле Манев
Коле Манев
Македонија
Александар Ивановски Карадаре
Александар Ивановски-Карадаре
Македонија
Ана Темкова
Ана Темкова
Македонија
Јовица Мијалковиќ
Јовица Мијалковиќ
Македонија
Доне Милјановски
Доне Милјановски
Македонија
Жарко Башески
Жарко Башески
Македонија
Свето Манев
Свето Манев
Македонија
Благоја Николовски
Благоја Николовски
Македонија
Трајче Јанчевски
Трајче Јанчевски
Македонија
Стефан Хаџи-Николов
Стефан Хаџи-Николов
Македонија
Тони Чатлески
Тони Чатлески
Македонија
Ванчо Јаков
Ванчо Јаков
Македонија
Вангел Коџоман
Вангел Коџоман
Македонија
Борислав Траиковски
Борислав Траиковски
Македонија
Маја Стефановска
Маја Стефановска
Македонија
Димитар Манев
Димитар Манев
Македонија
Иван Велков
Иван Велков
Македонија
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Сите дела на нашиот сајт

  • Сите
  • Акрилик
  • Икона
  • Комбинирана техника
  • Масло
  • Принт
  • Скулптура
  • Филигран
  • Цртеж