tatjana-maneva

Татјана Манева

Македонија , р. 1978

BIO:

Татјана Манева
Родена 1978 година во Битола.
2002 година дипломирала на Факултетот за ликовни уметности во Скопје, на отсек графика
2004 година магистрира на истиот факултет. Член на ДЛУМ и на ДЛУБ.
Со самостојни изложби се претставила во Париз (Франција), Подгорица, Будва, Тиват (Црна Гора), Берлин (Германија), Амстердам (Холандија), Македонски центар-“Галерија МЦ”, Њујорк (САД), Хонг Конг,
како и низ неколку градови во државата.
Награди:
2006-Откупна награда, Интернационалното графичко биенале, Сеул, Ј. Кореја
2009-Награда за млад автор, Интернационалното графичко триенале, Битола
2010-Награда за млад автор, Светска галерија на уметноста на хартија-цртеж, Скопје
2011-Почесна награда, Интернационалното графичко биенале “Барат Баван”, Индија
2012-Рамноправна награда, Интернационалното графичко триенале, Битола

Од циклусот-Butterfly 2
Акрилик
Контактирајте нè за цена
Great blue heron
Акрилик
Нема на залиха
Од циклусот-Butterfly 1
Акрилик
Нема на залиха

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Од циклусот-Butterfly 2
Акрилик
Контактирајте нè за цена
Great blue heron
Акрилик
Нема на залиха
Од циклусот-Butterfly 1
Акрилик
Нема на залиха

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Слични автори

Сашо Блажески-Блажес
Сашо Блажески-Блажес
Македонија
Страхил Петровски
Страхил Петровски
Македонија
Андријана Мациев
Андријана Мациев
Македонија
Александра Мириќ
Александра Мириќ
Србија
Благојче Наумоски-Бане
Благојче Наумоски-Бане
Македонија
Валентина Илијевска
Валентина Илијевска
Македонија
Лидија Пачемска Џонс
Лидија Пачемска Џонс
Македонија
Павлина Спасова
Павлина Спасова
Македонија
Татјана Манева
Татјана Манева
Македонија
Наташа Петејчук
Наташа Петејчук
Црна Гора
Михаил Корубин
Михаил Корубин
Македонија
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Сите дела на нашиот сајт

  • Сите
  • Акрилик
  • Икона
  • Комбинирана техника
  • Масло
  • Принт
  • Скулптура
  • Филигран
  • Цртеж