valentina Ilijevska.

Валентина Илијевска

Македонија , р. 1987

BIO:

Валентина Илијевска е родена 1987 година во Скопје.
2002-2006 учи средно образование во ДСУПУ ,,Лазар Личеноски” во Скопје
2006-2010 студира на Факултетот за ликовни уметности во Скопје, оддел графика и графички техники во класата на проф. Мирко Вујисиќ со насока на конзервација и реставрација со проф. Невенка Величковска и Момчило Трајковски.
Илијевска е добитник и на повеќе награди, како, дипломи и пофалници од општински карактер во градот Куманово (1997-2002), како и сертификати и дипломи од 2002-2004 година, од интернационален карактер во градот Скопје.

Потисни ги боите
Акрилик
контактирајте нè за цена
Од циклусот-Крстови 1
Акрилик
Продадено

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Потисни ги боите
Акрилик
контактирајте нè за цена
Од циклусот-Крстови 1
Акрилик
Продадено

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Слични автори

Сашо Блажески-Блажес
Сашо Блажески-Блажес
Македонија
Страхил Петровски
Страхил Петровски
Македонија
Александра Мириќ
Александра Мириќ
Србија
Андријана Мациев
Андријана Мациев
Македонија
Благојче Наумоски-Бане
Благојче Наумоски-Бане
Македонија
Валентина Илијевска
Валентина Илијевска
Македонија
Лидија Пачемска Џонс
Лидија Пачемска Џонс
Македонија
Павлина Спасова
Павлина Спасова
Македонија
Татјана Манева
Татјана Манева
Македонија
Наташа Петејчук
Наташа Петејчук
Црна Гора
Михаил Корубин
Михаил Корубин
Македонија
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Сите дела на нашиот сајт

  • Сите
  • Акрилик
  • Икона
  • Комбинирана техника
  • Масло
  • Принт
  • Скулптура
  • Филигран
  • Цртеж