vanco-jakov

Ванчо Јаков

Македонија , р. 1964

BIO:

Ванчо Јаков
Ванчо Јаков е роден 1964 година во Кавадарци. 1987 година дипломирал на Факултетот за ликовни уметности во Скопје, во класата на Родољуб Анастасов.
Член на ДЛУМ од 1987година.
Има 12 самостојни изложби во Македонија и надвор од неа, учесник на голем број групни изложби во земјата и странство, добитник е на неколку награди.
Добитник е на повеќе награди како на пример:
1987 - Награда за сликарство на Ф.Л.У. во Скопје за 1987 година
1990 - Откупна награда од Уметничката галерија-„Даут Пашин Амам“-Скопје
1996 – Награда „Константин Мазев-Коце“ од КИЦ Скопје
1999 – Награда „Љубомир Белогаски“ за 1998 година, Музеј на град Скопје-Скопје
Самостојни изложби во Македонија и странство:
1989 - Галерија „Компас“ Скопје
1990 - Галерија „Глас“- Сисак, Хрватска
1991 - Галерија „Моша Пијаде“ – Битола, (заедно со Новица Трајковски)
1991 – „Културно информативен центар“- Скопје
1996 - Уметничка галерија „Даут Пашин Амам“ - Скопје
1996 - Уметничка галерија-Куманово
1997 - Интернационален клуб „Милс“- Скопје
1998 - Музеј на град Скопје – Скопје
2000 - Аеро галерија, Скопје
2003 - Културно информативен центар – Скопје
2005 - Француски културен центар – Скопје
2015 - АРТЕ галерија -Скопје

Место за тивок одмор и спокој
Масло
Контактирајте не за цена
Патот на раскошното богатство
Масло
Контактирајте нè за цена
Пат, зајдисонце летна убавина
Масло
Контактирајте нè за цена
Тивка хармонија, одмор, мир
Масло
Контактирајте не за цена
Тивка прошетка, уживање, спокој
Заминува уште еден убав ден
Масло
Нема на залиха
Летна радост, неповторлива убавина
Место за спокој, одмор, мир
Масло
Нема на залиха
Летна игра, радост, светлина
Масло
Нема на залиха
Весела хармонија и убавина
Масло
Нема на залиха
Расцветена убавина, лулеење
Масло
Нема на залиха
Тивко уживање како од бајките
Прошетка, убавина, радост, светлина
Блескава распослана убавина
Масло
Нема на залиха
Летна убавина, радосна прошетка
Светлина, лулеење, радост
Масло
Нема на залиха
Тивки сеќавања и шумолења

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Место за тивок одмор и спокој
Масло
Контактирајте не за цена
Патот на раскошното богатство
Масло
Контактирајте нè за цена
Пат, зајдисонце летна убавина
Масло
Контактирајте нè за цена
Тивка хармонија, одмор, мир
Масло
Контактирајте не за цена
Тивка прошетка, уживање, спокој
Заминува уште еден убав ден
Масло
Нема на залиха
Летна радост, неповторлива убавина
Место за спокој, одмор, мир
Масло
Нема на залиха
Летна игра, радост, светлина
Масло
Нема на залиха
Весела хармонија и убавина
Масло
Нема на залиха
Расцветена убавина, лулеење
Масло
Нема на залиха
Тивко уживање како од бајките
Прошетка, убавина, радост, светлина
Блескава распослана убавина
Масло
Нема на залиха
Летна убавина, радосна прошетка
Светлина, лулеење, радост
Масло
Нема на залиха
Тивки сеќавања и шумолења

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Слични автори

Рубенс Корубин
Рубенс Корубин
Македонија
Миле Корубин
Миле Корубин
Македонија
Драгутин Аврамовски-Гуте
Драгутин Аврамовски-Гуте
Македонија
Александар Ивановски Карадаре
Александар Ивановски-Карадаре
Македонија
Стефан Хаџи-Николов
Стефан Хаџи-Николов
Македонија
Доне Милјановски
Доне Милјановски
Македонија
Коле Манев
Коле Манев
Македонија
Ванчо Ѓорѓиевски
Ванчо Ѓорѓиевски
Македонија
Ана Темкова
Ана Темкова
Македонија
Јовица Мијалковиќ
Јовица Мијалковиќ
Македонија
Жарко Башески
Жарко Башески
Македонија
Свето Манев
Свето Манев
Македонија
Благоја Николовски
Благоја Николовски
Македонија
Трајче Јанчевски
Трајче Јанчевски
Македонија
Тони Чатлески
Тони Чатлески
Македонија
Вангел Коџоман
Вангел Коџоман
Македонија
Борислав Траиковски
Борислав Траиковски
Македонија
Иван Велков
Иван Велков
Македонија
Маја Стефановска
Маја Стефановска
Македонија
Данчо Кал`чев
Данчо Кал`чев
Македонија
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Сите дела од Ванчо Јаков

Сите дела на нашиот сајт

  • Сите
  • Акрилик
  • Икона
  • Комбинирана техника
  • Масло
  • Принт
  • Скулптура
  • Филигран
  • Цртеж