vernon jones

Vernon W Jones

Welsh , р. 1972

BIO:

Вернон Џонс е роден 1972 година во Понтипул, Велс, Велика Британија.
Дипломирал на Националната школа за уметност и дизајн и на Висока школа за дизајн и илустрација во Кармартен, Велс, добитник е на наградата Студент на годината на Националната школа за уметност и дизајн.
Работното искуство го стекнува во Графичко дизајн студио, Керамичко студио и подготвувал илустрации за музејот во Понтипул. Од 2003 година е слободен уметник.
Реализирал17 самостојни изложби во Шкотска, Велс, Црна Гора и Македонија, како и 44 групни изложби во Шкотска, Велс, Црна Гора, Македонија, Италија, Германија, Англија и Бугарија,

Rocky beach
Акрилик
Контактирајте нè за цена
Barafundle Bay
Акрилик
Нема на залиха
Turquoise sea with rocks and mountains
Масло
Нема на залиха
Tree at Applecross
Акрилик
контактирајте нè за цена

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Rocky beach
Акрилик
Контактирајте нè за цена
Barafundle Bay
Акрилик
Нема на залиха
Turquoise sea with rocks and mountains
Масло
Нема на залиха
Tree at Applecross
Акрилик
контактирајте нè за цена

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Слични автори

Драгутин Аврамовски-Гуте
Драгутин Аврамовски-Гуте
Македонија
Рубенс Корубин
Рубенс Корубин
Македонија
Миле Корубин
Миле Корубин
Македонија
Коле Манев
Коле Манев
Македонија
Александар Ивановски Карадаре
Александар Ивановски-Карадаре
Македонија
Ана Темкова
Ана Темкова
Македонија
Јовица Мијалковиќ
Јовица Мијалковиќ
Македонија
Доне Милјановски
Доне Милјановски
Македонија
Жарко Башески
Жарко Башески
Македонија
Свето Манев
Свето Манев
Македонија
Благоја Николовски
Благоја Николовски
Македонија
Трајче Јанчевски
Трајче Јанчевски
Македонија
Стефан Хаџи-Николов
Стефан Хаџи-Николов
Македонија
Тони Чатлески
Тони Чатлески
Македонија
Ванчо Јаков
Ванчо Јаков
Македонија
Вангел Коџоман
Вангел Коџоман
Македонија
Борислав Траиковски
Борислав Траиковски
Македонија
Маја Стефановска
Маја Стефановска
Македонија
Димитар Манев
Димитар Манев
Македонија
Иван Велков
Иван Велков
Македонија
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Сите дела на нашиот сајт

  • Сите
  • Акрилик
  • Икона
  • Комбинирана техника
  • Масло
  • Принт
  • Скулптура
  • Филигран
  • Цртеж