done-miljanovski

Доне Милјановски

Македонија , р. 1941

Низ Охридските сокаци , 2022

Масло на панел

30 x 30 cm

Уникатно дело

Рамка: Вклучена

Димензија со рамка (ако е вклучена): 45 x 45 cm

Денари
Евра

МКД 14.200

Слични дела според тип на медиум

Низ Охридските сокаци
Охридска променада 2
Пловидба
Сеќавање
Небески пејсаж
Езерска убавина
Сон
Масло
Калинки
Масло
Оплакување
Скопскиот парк
Блескава распослана убавина
Заминува уште еден убав ден
Осаменост
Весела хармонија и убавина
Ваза со цвеќе 3
Ваза со цвеќе 4
Ваза со цвеќе 5
Хармонија
Мотив од Гарчица
Од циклусот:Спокој-Неспокој 2
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Слични дела според правци

Слични дела според мотив

Низ Охридските сокаци
Охридска променада 2
Пловидба
Пејзаж
Небески пејсаж
Цветно поле
Одмор
Пејзаж
Романтичен предел
Скопскиот парк
Заминува уште еден убав ден
Блескава распослана убавина
Весела хармонија и убавина
Мотив од Гарчица
Крај Вардар
Вжештено пладне
Тивко уживање како од бајките
Градот
Пејзаж
Место за тивок одмор и спокој
Место за спокој, одмор, мир
Прошетка, убавина, радост, светлина
Игра над градот
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Сите дела на нашиот сајт

  • Сите
  • Акрилик
  • Икона
  • Комбинирана техника
  • Масло
  • Принт
  • Скулптура
  • Цртеж