done-miljanovski

Доне Милјановски

Македонија , р. 1941

Пловидба , 2014

Масло на картон

23 x 30,5 cm

Уникатно дело

Рамка: Вклучена

Димензија со рамка (ако е вклучена): 38 x 45 cm

Денари
Евра

МКД 14.200

Слични дела според тип на медиум

Низ Охридските сокаци
Охридска променада 2
Пловидба
Сеќавање
Небески пејсаж
Езерска убавина
Сон
Масло
Калинки
Масло
Оплакување
Скопскиот парк
Блескава распослана убавина
Заминува уште еден убав ден
Осаменост
Весела хармонија и убавина
Ваза со цвеќе 3
Ваза со цвеќе 4
Ваза со цвеќе 5
Хармонија
Мотив од Гарчица
Од циклусот:Спокој-Неспокој 2
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Слични дела според правци

Низ Охридските сокаци
Охридска променада 2
Импресионизам
Пловидба
Импресионизам
Скопскиот парк
Современа уметност
Блескава распослана убавина
Заминува уште еден убав ден
Весела хармонија и убавина
Хармонија
Импресионизам
Од циклусот-Девојки на плажа
Крај Вардар
Современа уметност
Тивко уживање како од бајките
Место за тивок одмор и спокој
Место за спокој, одмор, мир
Прошетка, убавина, радост, светлина
Игра над градот
Импресионизам
Охридска порта
Импресионизам
Езерски мотив
Импресионизам
Рапсодија
Импресионизам
Летна игра, радост, светлина
Летна убавина, радосна прошетка
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Слични дела според мотив

Низ Охридските сокаци
Охридска променада 2
Пловидба
Пејзаж
Небески пејсаж
Цветно поле
Одмор
Пејзаж
Романтичен предел
Скопскиот парк
Заминува уште еден убав ден
Блескава распослана убавина
Весела хармонија и убавина
Мотив од Гарчица
Крај Вардар
Вжештено пладне
Тивко уживање како од бајките
Градот
Пејзаж
Место за тивок одмор и спокој
Место за спокој, одмор, мир
Прошетка, убавина, радост, светлина
Игра над градот
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Сите дела на нашиот сајт

  • Сите
  • Акрилик
  • Икона
  • Комбинирана техника
  • Масло
  • Принт
  • Скулптура
  • Цртеж