done-miljanovski

Доне Милјановски

Македонија , р. 1941

Светата мудрост , 1998

Масло на панел

24.5 x 26,5 cm

Уникатно дело

Рамка: Вклучена

Димензија со рамка (ако е вклучена): 38,7 x 41 cm

Денари
Евра

Нема на залиха

Слични дела според тип на медиум

Низ Охридските сокаци
Охридска променада 2
Пловидба
Сеќавање
Небески пејсаж
Езерска убавина
Сон
Масло
Калинки
Масло
Оплакување
Скопскиот парк
Блескава распослана убавина
Заминува уште еден убав ден
Осаменост
Весела хармонија и убавина
Ваза со цвеќе 3
Ваза со цвеќе 4
Ваза со цвеќе 5
Хармонија
Мотив од Гарчица
Од циклусот:Спокој-Неспокој 2
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Слични дела според правци

Низ Охридските сокаци
Охридска променада 2
Импресионизам
Пловидба
Импресионизам
Скопскиот парк
Современа уметност
Блескава распослана убавина
Заминува уште еден убав ден
Весела хармонија и убавина
Хармонија
Импресионизам
Од циклусот-Девојки на плажа
Крај Вардар
Современа уметност
Тивко уживање како од бајките
Место за тивок одмор и спокој
Место за спокој, одмор, мир
Прошетка, убавина, радост, светлина
Игра над градот
Импресионизам
Охридска порта
Импресионизам
Езерски мотив
Импресионизам
Рапсодија
Импресионизам
Летна игра, радост, светлина
Летна убавина, радосна прошетка
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Слични дела според мотив

Сеќавање
АТ
Фигуративна уметност
Торзо
Бик
Фигуративна уметност
Белиот гулаб
Фигуративна уметност
Ослободување 2
Фигуративна уметност
Откриена убавина
Пеперутка 3
Фигуративна уметност
Езерска убавина
Фигуративна уметност
Игра 4
Фигуративна уметност
Сон
Акт
Исчекување
Неочекувана срамежливост
Оплакување
Фигуративна уметност
Осаменост
Great blue heron
Фигуративна уметност
Св.Богородица со Исус
Venus
Акт
Акт
Акт
Џентлмен
Фигуративна уметност
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Сите дела на нашиот сајт

  • Сите
  • Акрилик
  • Икона
  • Комбинирана техника
  • Масло
  • Принт
  • Скулптура
  • Цртеж