boro-mitrikjeski

Боро Митриќески

Македонија , р. 1927

Акт , 2003

Мермер

51 x 17 cm

Уникатно дело

Рамка:

Димензија со рамка (ако е вклучена):

Денари
Евра

Контактирајте нè за цена

Слични дела според тип на медиум

Исчекување
Скулптура
Џентлмен
Скулптура
Акт
Скулптура
Неочекувана срамежливост
Балерина
Скулптура
Патникот
Скулптура
Од циклусот- Музичари 2
Од циклусот-Мизичари 3
Од циклусот- Музичари 4
Од циклусот- Музичари 1
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Слични дела според правци

Скопскиот парк
Импресионизам
Акт
Современа уметност
Композиција
Современа уметност
Крај Вардар
Импресионизам
Девојка
Современа уметност
Вжештено пладне
Современа уметност
Воскресение
Современа уметност
Маргаритки
Современа уметност
Стара Скопска чаршија
Акт
Современа уметност
Пролет во Скопје
Импресионизам
Стара чаршија
Импресионизам
За единство
Современа уметност
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Слични дела според мотив

Сон
Фигуративна уметност
Исчекување
Осаменост
Фигуративна уметност
Акт
Фигуративна уметност
Неочекувана срамежливост
Од циклусот-Девојки на плажа
Од циклусот-Tree of life 1
Фигуративна уметност
Од циклусот:Спокој-Неспокој 2
Од циклусот:Спокој-Неспокој
Заспивна убавина
Акт
Акт
Белото утро
Brown bodyscape 1
Фигуративна уметност
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Сите дела на нашиот сајт

  • Сите
  • Акрилик
  • Икона
  • Комбинирана техника
  • Масло
  • Принт
  • Скулптура
  • Цртеж