zharko-basheski

Жарко Башески

Македонија , р. 1957

Неочекувана срамежливост , 2022

Мермер

42 x 12 cm

Рамка:

Димензија со рамка (ако е вклучена):

Денари
Евра

Контактирајте нè за цена

Слични дела според тип на медиум

Исчекување
Скулптура
Џентлмен
Скулптура
Акт
Скулптура
Неочекувана срамежливост
Балерина
Скулптура
Патникот
Скулптура
Од циклусот- Музичари 2
Од циклусот-Мизичари 3
Од циклусот- Музичари 4
Од циклусот- Музичари 1
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Слични дела според правци

Исчекување
Хиперреализам
Неочекувана срамежливост
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Слични дела според мотив

Сон
Фигуративна уметност
Исчекување
Осаменост
Фигуративна уметност
Акт
Фигуративна уметност
Неочекувана срамежливост
Од циклусот-Девојки на плажа
Од циклусот-Tree of life 1
Фигуративна уметност
Од циклусот:Спокој-Неспокој 2
Од циклусот:Спокој-Неспокој
Заспивна убавина
Акт
Акт
Белото утро
Brown bodyscape 1
Фигуративна уметност
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Езерска убавина
Фигуративна уметност
Сон
Фигуративна уметност
Исчекување
Оплакување
Фигуративна уметност
Џентлмен
Фигуративна уметност
Осаменост
Фигуративна уметност
Св.Богородица со Исус
Акт
Фигуративна уметност
Неочекувана срамежливост
Од циклусот:Спокој-Неспокој 3
Фигуративна уметност
Девојка
Фигуративна уметност
Од циклусот-Tree of life 1
Фигуративна уметност
Од циклусот:Спокој-Неспокој 2
Од циклусот:Спокој-Неспокој
Игра
Фигуративна уметност
Зимски пејсаж
Алиса во земјата на чудата
Фигуративна уметност
Во градина
Фигуративна уметност
Aura
Портрет
Девојка што чита
Фигуративна уметност
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Сите дела на нашиот сајт

  • Сите
  • Акрилик
  • Икона
  • Комбинирана техника
  • Масло
  • Принт
  • Скулптура
  • Цртеж