zharko-basheski

Жарко Башески

Македонија , р. 1957

Откриена убавина , 2022

Мермер

30 x 9 cm

Уникатно дело

Рамка:

Димензија со рамка (ако е вклучена):

Денари
Евра

Контактирајте нè за цена

Слични дела според тип на медиум

АТ
Скулптура
Торзо
Скулптура
Бик
Скулптура
Откриена убавина
Исчекување
Скулптура
Неочекувана срамежливост
Venus
Скулптура
Акт
Скулптура
Џентлмен
Скулптура
Iron beauty
Скулптура
Балерина
Скулптура
Патникот
Скулптура
Од циклусот- Музичари 1
Од циклусот- Музичари 2
Од циклусот-Мизичари 3
Од циклусот- Музичари 4
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Слични дела според правци

Откриена убавина
Хиперреализам
Исчекување
Хиперреализам
Неочекувана срамежливост
Venus
Хиперреализам
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Слични дела според мотив

Сеќавање
Торзо
Откриена убавина
Сон
Акт
Исчекување
Неочекувана срамежливост
Осаменост
Venus
Акт
Акт
Акт
Од циклусот:Спокој-Неспокој 2
Од циклусот-Девојки на плажа
Од циклусот:Спокој-Неспокој
Заспивна убавина
Акт
Акт
Белото утро
Brown bodyscape 1
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Сеќавање
АТ
Фигуративна уметност
Торзо
Бик
Фигуративна уметност
Белиот гулаб
Фигуративна уметност
Ослободување 2
Фигуративна уметност
Откриена убавина
Пеперутка 3
Фигуративна уметност
Езерска убавина
Фигуративна уметност
Игра 4
Фигуративна уметност
Сон
Акт
Исчекување
Неочекувана срамежливост
Оплакување
Фигуративна уметност
Осаменост
Great blue heron
Фигуративна уметност
Св.Богородица со Исус
Venus
Акт
Акт
Акт
Џентлмен
Фигуративна уметност
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Сите дела на нашиот сајт

  • Сите
  • Акрилик
  • Икона
  • Комбинирана техника
  • Масло
  • Принт
  • Скулптура
  • Цртеж